Pensioenkeuzes

Let op: Deze informatie geldt alleen voor u als u deelneemt aan een middelloonregeling. Neemt u deel aan de pensioenregeling PNO DC life cycle? Dan vindt u meer informatie op pno.mijnpensioenregeling.nl.

Met uw pensioenregeling kunt u uw pensioen afstemmen op uw wensen. De keuzes hiervoor maakt u op het moment dat u met pensioen wilt.

PensioenkeuzesZo kunt u eerder of later met pensioen gaan of kiezen voor eerst een hogere pensioenuitkering en daarna een lagere. Of andersom. De financiële consequenties van deze keuzes kunt u uitrekenen met onze digitale pensioenplanners in het werknemersportaal.

De pensioenplanner Op Koers is alleen beschikbaar voor deelnemers die op dit moment pensioen opbouwen in een middelloonregeling bij PNO Media. Deelnemers in de PNO DC life cycleregeling hebben een aparte planner in hun werknemersportaal. Heeft u in het verleden pensioen opgebouwd bij PNO Media, maar bouwt u nu elders pensioen op? Neem dan contact op met onze pensioenspecialisten voor een persoonlijk advies.

Alle keuzes leggen we ook uit in de brochure 'Uw pensioen op maat met 4 pensioenkeuzes'. Als u een keuze heeft gemaakt en uw pensioen is ingegaan, dan kunt u uw keuze niet meer veranderen of ongedaan maken.