Met pensioen

Als u stopt met werken en met pensioen gaat, verandert er op financieel gebied veel. Uw salaris valt weg en daar komen een pensioen- en AOW-uitkering voor in de plaats.

Afhankelijk van hoe lang u al pensioen opbouwt bij PNO Media, kan uw pensioen standaard ingaan op 65, 66 en 67 jaar. De leeftijd van het pensioen dat u sinds 1 januari 2018 opbouwt, gaat standaard in op 68 jaar. U bepaalt zelf het moment waarop u met pensioen gaat. U moet uw pensioen uiterlijk drie maanden voor de gewenste ingangsdatum bij ons aanvragen.

Plan uw pensioen

Rondom uw pensioen heeft u nog veel meer te kiezen. Om u daarbij te helpen ontvangt u zo’n tien maanden voor uw 65e informatie over de keuzemogelijkheden. Daar hoeft u niet op te wachten. Nu al kunt u met de digitale pensioenplanner Op Koers uitrekenen wat de financiële gevolgen zijn van uw wensen voor uw pensioen. U rekent uit hoe hoog uw pensioeninkomen wordt, of dat genoeg is en wat u kunt doen om de hoogte van uw pensioen te beïnvloeden. U vindt Op Koers in MijnPNO, evenals de details over de regeling waaraan u meedoet, uw pensioen met de verschillende ingangsleeftijden en uw actuele pensioengegevens.

We helpen u graag bij het maken van uw pensioenkeuzes. Alle mogelijkheden leggen we ook uit in de brochure
'Uw pensioen opmaat met 4 pensioenkeuzes'. Neem contact op met onze pensioenspecialisten voor een persoonlijk advies.
Bent u op zoek naar praktische financiële informatie voor na uw pensioen? Kijkt u dan in de brochure 'Met Pensioen'.

Let op: Op Koers is alleen beschikbaar voor deelnemers die op dit moment pensioen opbouwen bij PNO Media. Heeft u dat in het verleden wel gedaan, maar bouwt u nu elders pensioen op? Via de website mijnpensioenoverzicht.nl ziet u al uw in het verleden opgebouwde pensioenen overzichtelijk bij elkaar.

 

 

Lees ook