Met pensioen

Als u stopt met werken en met pensioen gaat, verandert er op financieel gebied veel. Uw salaris valt weg en daar komen een pensioen- en AOW-uitkering voor in de plaats.

Afhankelijk van hoe lang u al pensioen opbouwt bij PNO Media, kan uw pensioen standaard ingaan op 65, 66 en 67 jaar en bij PNO DC life cycle standaard op 68. De pensioendatum van het pensioen dat u sinds 1 januari 2018 opbouwt, is standaard 68 jaar. U bepaalt zelf het moment waarop u met pensioen gaat. Vraag uw pensioen uiterlijk drie maanden voor de gewenste ingangsdatum bij ons aan.

Plan uw pensioen

Over uw pensioen heeft u nog veel meer te kiezen. Om u daarbij te helpen krijgt u zo’n tien maanden voor uw 65e informatie over de keuzemogelijkheden. Daar hoeft u niet op te wachten. U kunt nu al met de digitale pensioenplanner (Op Koers) uitrekenen wat de financiële gevolgen zijn van uw wensen voor uw pensioen. U rekent uit hoe hoog uw pensioeninkomen wordt, of dat genoeg is en wat u kunt doen om de hoogte van uw pensioen te beïnvloeden. U vindt Op Koers in MijnPNO, evenals de details over de regeling waaraan u meedoet, uw pensioen met de verschillende ingangsleeftijden en uw actuele pensioengegeven. Heeft u een PNO DC life cycleregeling dan heeft u een aparte planner in uw pensioenportaal.

We helpen u graag bij het maken van uw pensioenkeuzes. Alle mogelijkheden leggen we ook uit in de brochure
'Uw pensioen opmaat met 4 pensioenkeuzes'. Neem contact op met onze pensioenspecialisten voor een persoonlijk advies.
Bent u op zoek naar praktische financiële informatie voor na uw pensioen? Kijkt u dan in de brochure 'Met Pensioen'.

Let op: Op Koers is alleen beschikbaar voor deelnemers die op dit moment pensioen opbouwen in een middelloonregeling bij PNO Media. Bouwt een deelnemer pensioen op in de PNO DC life cycleregeling, dan heeft de deelnemer een aparte planner. Heeft u in het verleden pensioen bij ons opgebouwd, maar bouwt u nu elders pensioen op? Via mijnpensioenoverzicht.nl ziet u al uw in het verleden opgebouwde pensioenen overzichtelijk bij elkaar.

 

 

Lees ook