Met pensioen

Let op: Deze informatie geldt alleen voor u als u deelneemt aan een middelloonregeling. Neemt u deel aan de pensioenregeling PNO DC life cycle? Dan vindt u meer informatie op pno.mijnpensioenregeling.nl.

Als u stopt met werken en met pensioen gaat, verandert er op financieel gebied veel. Uw salaris valt weg en daar komen een pensioen- en AOW-uitkering voor in de plaats.

De pensioendatum van uw pensioen is standaard 68 jaar. U bepaalt zelf het moment waarop u met pensioen gaat. Vraag uw pensioen uiterlijk drie maanden voor de gewenste ingangsdatum bij ons aan.

Plan uw pensioen

Over uw pensioen heeft u nog veel meer te kiezen. Om u daarbij te helpen krijgt u negen maanden voor uw AOW-gerechtigde leeftijd informatie over de keuzemogelijkheden. Daar hoeft u niet op te wachten. U kunt nu al met de digitale pensioenplanner (Op Koers) uitrekenen wat de financiële gevolgen zijn van uw wensen voor uw pensioen. U rekent uit hoe hoog uw pensioeninkomen wordt, of dat genoeg is en wat u kunt doen om de hoogte van uw pensioen te beïnvloeden. U vindt Op Koers in MijnPNO, evenals de details over de regeling waaraan u meedoet en uw actuele pensioengegeven.

We helpen u graag bij het maken van uw pensioenkeuzes. Alle mogelijkheden leggen we ook uit in de brochure
'Uw pensioen opmaat met 4 pensioenkeuzes'. Neem contact op met onze pensioenspecialisten voor een persoonlijk advies.
Bent u op zoek naar praktische financiële informatie voor na uw pensioen? Kijkt u dan in de brochure 'Met Pensioen'.

Let op: Op Koers is alleen beschikbaar voor deelnemers die op dit moment pensioen opbouwen in een middelloonregeling bij PNO Media. Deelnemers die pensioen opbouwen in de PNO DC life cycle-regeling, hebben een aparte planner. Heeft u in het verleden pensioen bij ons opgebouwd, maar bouwt u nu elders pensioen op? Via mijnpensioenoverzicht.nl ziet u al uw in het verleden opgebouwde pensioenen overzichtelijk bij elkaar.

 

 

Lees ook