Trouwen of samenwonen
Als uw medewerker gaat trouwen of samenwonen, is dat niet van invloed op de pensioenafspraken die u met uw medewerker heeft. Wel kan het gevolgen hebben voor de pensioensituatie van uw medewerker. 

Wat moet u doen?

Als uw medewerker gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, krijgt PNO Media automatisch bericht van de Basisregistratie Personen. In dat geval hoeft u ons hierover dus niet te informeren. Als uw medewerker gaat samenwonen, met of zonder samenlevingscontract, krijgt PNO Media hiervan geen bericht. Uw medewerker dient ons hiervan zelf op de hoogte te stellen. U hoeft niets te doen. Als wij niet op de hoogte zijn van de gemeenschappelijke huishouding van uw medewerker, dan heeft zijn of haar partner geen recht op partnerpensioen na overlijden van uw medewerker.

Partnerpensioen

Partnerpensioen is pensioen dat de partner van uw medewerker ontvangt als hij of zij overlijdt. Hoeveel partnerpensioen de partner ontvangt, is afhankelijk van de pensioenregeling waaraan uw medewerker deelnam op het moment waarop hij of zij overlijdt. Op het pensioenoverzicht dat uw medewerker elk jaar in juni ontvangt, staat hoeveel pensioen wordt uitbetaald na zijn of haar overlijden.

Lees ook