Actueel
Beleggen met een gedachte

Beleggen met een gedachte

maandag 25 september 2017

Beleggen is nodig om je ingelegde premie te laten groeien. Wij vinden dat we daarbij een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen.

Uit recent onderzoek onder 900 werknemers en gepensioneerden met pensioen bij PNO Media, blijkt dat 6 op de 10 verantwoord beleggen belangrijker vindt dan een maximaal rendement. 2 op de 10 van hen gaat voor het hoogste rendement.

Mensenrechten en milieu

We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en investeren niet in bedrijven die het niet zo nauw nemen met mensenrechten, het milieu, en behoorlijk bestuur. Zo blijven we weg van bedrijven die gebruikmaken van kinderarbeid. En ontdekken we dat één van de bedrijven in ons portfolio zich hieraan toch schuldig maakt, dan zetten we ons in om de directie op andere gedachten te brengen.

Geen zaken meer doen

Lukt dat niet, dan trekken we ons terug als investeerder en doen we in het vervolg geen zaken meer. Hetzelfde geldt voor landen waar het slecht gesteld is met de persvrijheid. Zo laten we staatsleningen van bijvoorbeeld China, Soedan, Libië en Syrië links liggen. Best logisch, als je nagaat dat een flink aantal van onze deelnemers in de journalistiek werkzaam is. De bedrijven en landen die PNO Media uitsluit van zijn beleggingen vind je hier.

Verantwoord beleggen

Benieuwd hoe we bij PNO Media jouw pensioen verantwoord beleggen? Kijk op: pnomedia.nl/verantwoordbeleggen

Onze regelingen

Download onze uitgebreide brochure waarin al onze pensioenregelingen staan beschreven.