Actueel
Pensioen internationaal bekeken

Pensioen internationaal bekeken

woensdag 25 januari 2017

De pensioenstelsels in zevenentwintig landen zijn langs de meetlat gelegd. Hoe is het pensioen bij hen geregeld? Een paar landen lichten we er voor je uit.

De Denen ontvangen een relatief hoog inkomen na pensionering. De meeste pensioenfondsen gaan uit van persoonlijke pensioenpotjes in plaats van één collectieve pot waarin jong en oud rekening met elkaar houden. De pensioengerechtigde leeftijd in Denemarken stijgt.

Chili

Het Chileense pensioenstelsel staat hoog aangeschreven. Werkgevers moeten verplicht een minimumpercentage van het loon op een pensioenrekening storten. Er zijn maar een paar pensioenfondsen, wat als pluspunt wordt gezien.

Groot-Brittannië

Geleidelijk worden alle Britse werkgevers verplicht een pensioenregeling voor hun werknemers te treffen. Voor de regeling die zij moeten aanbieden, is onder meer bij wet bepaald hoeveel premie er minimaal moet worden betaald.

Italië

In Italië bouwt een beperkt deel van de beroepsbevolking aanvullend pensioen op. Ze doen dat bovendien tot relatief jonge leeftijd. De mogelijkheden om al voor pensionering gebruik te maken van het gespaarde pensioengeld, benutten de Italianen maar al te graag.

Argentinië

Het minimum pensioeninkomen is in Argentinië laag en het pensioenstelsel wankelt door gebrekkige regelgeving. De overheid stimuleert pensioensparen niet fiscaal. Daarom, maar ook vanwege de hoge inflatie, zetten maar weinig Argentijnen geld opzij voor hun pensioen.

 

Onze regelingen

Download onze uitgebreide brochure waarin al onze pensioenregelingen staan beschreven.