Actueel
Verdringt techniek de pensioenadviseur?

Verdringt techniek de pensioenadviseur?

vrijdag 25 november 2016

Pensioenvoorlichting digitaliseert in rap tempo. Persoonlijk contact wordt schaarser, maar daardoor ook waardevoller. Op zoek naar de balans tussen ‘digitaal’ en ‘menselijk’. 

De Pensioen3daagse ligt nog maar net achter ons. In een paar dagen tijd bezochten meer dan 100 werknemers uit de creatieve sector het PNO pensioenspreekuur. Onze pensioenadviseurs Hugo, Maria en Ellen gingen met hen in gesprek. Sommigen wilden nog een stap verder gaan. Voor hen werd in een paar muisklikken de digitale pensioenplanner gestart. Pensioenen uitruilen, hoog-laag constructies, AOW overbruggen…

Vrolijk worden

Toch leken de bezoekers nog het vrolijkst te worden van het persoonlijke contact. Al dat andere konden zij immers thuis ook. Een kleine greep uit de reacties die we teruglazen op de evaluatieformulieren. ‘Zeer goed gesprek. Heldere uitleg en vakkundig geholpen. Wat fijn dat ik de ruimte kreeg om vragen te stellen.’

Mens nummer één

Eens te meer bleek dat persoonlijk contact te maken heeft met emotie. Hoe zeer de techniek ook kan helpen bij het maken van pensioenkeuzes; in de vergelijking tussen mens en machine blijft de mens nummer één. Systemen kunnen het leven gemakkelijker maken, maar de behoefte aan een luisterend oor, inlevingsvermogen en een directe en op maat gemaakte oplossing blijft.

Een verschil maken

PNO Media digitaliseert, op weg naar 2050. Zo versturen we belangrijke post via de Berichtenbox van MijnOverheid. Werkgevers geven mutaties door via een beveiligde portal, zodat die de volgende dag zijn verwerkt. Digitaal is de toekomst en de toekomst is digitaal. Maar we kiezen bewust voor persoonlijk als dat een verschil kan maken. Het Financieele Dagblad verkoos ons niet voor niets al eens tot het 'meest klantgerichte pensioenfonds’.

Pensioen van deze tijd

PNO Media biedt pensioen van deze tijd en kijkt graag vooruit. Dat merk je aan onze dienstverlening en zie je terug in onze pensioenproducten. Neem nou ons eigentijdse pensioenaanbod. Zo zorgen we er samen voor dat we klaar zijn voor de toekomst.

Meer weten?

Bekijk wat wij voor uw klant in de creatieve sector kunnen betekenen op pnomedia.nl/adviseur. Of bel direct met Marijn Timmerman, onze pensioenconsultant, op 035 702 34 20.

Over PNO Media

PNO Media is het pensioenfonds voor de creatieve sector. Wij zorgen voor een goed en betaalbaar pensioen voor werknemers in de media- en entertainmentindustrie, kunst en cultuursector en creatieve zakelijke dienstverlening.

Onze regelingen

Download onze uitgebreide brochure waarin al onze pensioenregelingen staan beschreven.