Met pensioen

Als u stopt met werken en met pensioen gaat, verandert er op financieel gebied veel. Uw salaris valt weg en daar komen een pensioen- en AOW-uitkering voor in de plaats.

De leeftijd waarop uw pensioen bij PNO Media automatisch ingaat, is 67 jaar. U kunt ook op een andere leeftijd met pensioen te gaan. Als dat eerder is dan op uw 67ste, dan moet u uiterlijk drie maanden van te voren zelf uw pensioen bij ons aanvragen.

Plan uw pensioen

Rondom uw pensioen heeft u nog veel meer te kiezen. Om u daarbij te helpen ontvangt u zo’n zes maanden voor uw 65e informatie over de keuzemogelijkheden. Daar hoeft u niet op te wachten. Nu al kunt u met de digitale pensioenplanner Op Koers uitrekenen wat de financiële gevolgen zijn van uw wensen voor uw pensioen. U rekent uit hoe hoog uw pensioeninkomen wordt, of dat genoeg is en wat u kunt doen om de hoogte van uw pensioen te beïnvloeden. U vindt Op Koers in MijnPNO, evenals de details over de regeling waaraan u meedoet en uw actuele pensioengegevens.

We helpen u graag bij het maken van uw pensioenkeuzes. Alle mogelijkheden leggen we ook uit in de brochure
'Uw pensioen opmaat met 4 pensioenkeuzes'. Neem contact op met onze pensioenspecialisten voor een persoonlijk advies.
Bent u op zoek naar praktische financiële informatie voor na uw pensioen? Kijkt u dan in de brochure 'Met Pensioen'.

Let op: Op Koers is alleen beschikbaar voor deelnemers die op dit moment pensioen opbouwen bij PNO Media. Heeft u dat in het verleden wel gedaan, maar bouwt u nu elders pensioen op? Via de website mijnpensioenoverzicht.nl ziet u al uw in het verleden opgebouwde pensioenen overzichtelijk bij elkaar.

 

 

DELEN:

Lees ook