Extra pensioen opbouwen
In aanvulling op uw pensioenopbouw, kunt u bij PNO Media extra pensioen inkopen. Dat kan handig zijn als u uw pensioeninkomen voor later wilt verhogen. Bijvoorbeeld omdat u in het verleden geen pensioen heeft opgebouwd. Extra pensioen opbouwen doet u samen met uw werkgever.

Hoeveel pensioen mag ik extra sparen?

Dit hangt af van de 'fiscale jaarruimte' die u heeft. Fiscale jaarruimte is het verschil tussen het bedrag dat u wettelijk maximaal belastingvrij aan pensioen mag opbouwen en het bedrag dat u daadwerkelijk opbouwt. We helpen u graag bij het berekenen van uw fiscale jaarruimte. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het?

Nadat u heeft berekend hoeveel fiscale ruimte u heeft, spreekt u samen met uw werkgever af welk bedrag u wilt gebruiken voor extra pensioenopbouw. Dit bedrag wordt eenmalig ingehouden op uw bruto salaris. Over de ingehouden bedragen betaalt u geen belasting.

Wat moet ik regelen?

In een offerte zetten we het bedrag dat u wilt gebruiken voor extra pensioenopbouw om  in een levenslange pensioenuitkering. Die offerte moeten u en uw werkgever ondertekenen voor akkoord en naar ons terugsturen.

Pensioen opbouwen over salaris boven € 107.593

Het is niet mogelijk fiscaal vriendelijk pensioen op te bouwen over het salarisdeel boven € 107.593. Dat heeft de overheid bepaald. Werknemers die dit betreft bouwen hierdoor minder ouderdomspensioen op. Ook het nabestaandenpensioen gaat omlaag. De PNO Netto Pensioenregeling is hiervoor een oplossing. 

Hoeveel pensioen heb ik tot nu toe opgebouwd?

Log in op MijnPNO en raadpleeg uw actuele pensioengegevens. Bovendien kunt u er nagaan of u op koers bent met uw pensioenopbouw.

Naar MijnPNO