Verdiep je eens in de twee jaar in je pensioen

Verdiep je eens in de twee jaar in je pensioen

dinsdag 12 september 2017

Patricia zet zich er als hoofd P&O voor in dat de 300 cao-medewerkers van de VPRO hun oudedagsvoorziening serieus nemen.

"Vrije creatieve geesten zoals die bij de VPRO rondlopen, doen volgens mij liever wat anders dan over pensioen nadenken. De meesten beschouwen het als een feit, als iets dat gewoon geregeld is. Ik heb dat zelf ook.

Vaste lasten

Toch heb ik laatst met een specialist van PNO uitgezocht wat ik krijg als ik 67 ben. Ik zag een mooi bedrag, waarmee ik me nu prima zou redden. Maar hoe het tegen die tijd zit, dat kon hij niet zeggen. Daarom denk ik er aan om toch al iets aan mijn vaste lasten te doen, zoals de hypotheek. Kijk: aan mijn pensioen kan ik niet zoveel veranderen, maar er zijn wel andere knoppen waaraan ik kan draaien.

Vijfde deel van je salaris

Dat zeg ik ook tegen collega’s: ‘Pensioen is meer dan dat vijfde deel van je salaris dat je reserveert voor later.’ Ik raad iedereen aan om zich ten minste een keer in de twee jaar in hun pensioen te verdiepen. Met de hulp van PNO kan dat al in tien minuten en je wordt er veel wijzer van.”

10 minuten

Je pensioen beweegt mee met veranderingen in je privéleven en op je werk. Maar ook als er niets verandert, is pensioen de moeite waard om bij stil te staan. Via onze compleet vernieuwde financiële planner Op Koers kom je een heel eind. Kijk op pnomedia.nl/opkoers voor meer informatie.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.