Dorien denkt na over arbeidsongeschiktheid

Dorien denkt na over arbeidsongeschiktheid

donderdag 27 juli 2017

Met haar gezin is Dorien graag sportief bezig. Maar ze weet ook: dat is geen garantie voor een gezond leven. ‘Ik ben blij met het vangnet voor als mij iets overkomt.’

Dorien maakt lange dagen voor haar werk als manager HR bij Endemol Shine, maar zorgt er wel voor dat ze fit blijft. ‘Met het gezin zijn we graag sportief bezig; mijn man Erwin, ik en onze zonen Job en Rijk. Ook letten we er op dat we gezond leven. Niet dat we overdreven bezig zijn met voeding, maar we bewegen wel geregeld. Het scheelt dat we veel verschillende sporten leuk vinden. Behalve recreatief en competitief tennissen, doe ik ook aan cardiofitness.

Balans met privé

De pensioenleeftijd schuift op. Er is niks mis met werken, maar het liefst wel in een goede balans met privé. Dan houd je het langer vol, denk ik. Alles gaat ook gemakkelijker als je fit bent en sporten helpt daarbij. Aan de andere kant: het is geen garantie voor een gezond leven. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe dun die lijn is.

Genieten

Het is goed dat PNO met de arbeidsongeschiktheidsregeling een vangnet heeft voor het geval mij iets overkomt. Maar liever denk ik daar niet aan. We genieten nu vooral van de dingen die we samen hebben.’

Arbeidsongeschiktheidspensioen bij PNO Media

Behalve een ouderdoms- en nabestaandenpensioen, is er voor deelnemers van een pensioenregeling bij PNO Media ook een uitkering geregeld als zij arbeidsongeschikt worden. Lees er hier meer over.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.