Kan jij eerder stoppen met werken?

Kan jij eerder stoppen met werken?

woensdag 26 juli 2017

Will ontving eind vorig jaar haar eerste AOW-uitkering. Twee jaar daarvoor verruilde ze haar betaalde baan voor een vrijwillige op de boot van de Amersfoortse Eemlijn. Die keuze is haar prima bevallen.

‘Vier keer per week varen we vanuit Amersfoort over de Eem richting Spakenburg en Huizen en weer terug. Onze passagiers zijn altijd vrolijk en geven ons bij het verlaten van de boot vaak leuke reacties. Een heel verschil met betaald werk. Nee, de keuze om mijn pensioen eerder te laten ingaan, is mij uitstekend bevallen. Na 40 dienstjaren met lange werkdagen, was mijn sociale leven behoorlijk in het slop geraakt. Dankzij de Eemlijn bloeide dat weer helemaal op.

Terugval in inkomen voorkomen

Oudere werknemers die het na 40 dienstjaren genoeg vinden, kunnen vaak niet stoppen met werken omdat de AOW-leeftijd nog niet is bereikt. Om in die situatie een te grote terugval in inkomen te voorkomen, kan het pensioen in sommige gevallen uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door je pensioen eerder te laten ingaan en zo de periode tot aan de AOW te overbruggen. Met pensioen kan vaak meer dan je denkt!

Bereken het zelf in Op Koers

Alle keuzes rondom je pensioen vind je hier. Als je pensioen bij ons opbouwt, kun je de financiële consequenties van je keuzes uitrekenen met onze digitale pensioenplanner Op Koers. Op Koers vind je in MijnPNO. Omdat daarin jouw persoonlijke gegevens staan, is MijnPNO beveiligd met DigiD.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.