Ga je uit dienst?

Ga je uit dienst?

vrijdag 21 juli 2017

Als je uit dienst gaat, dan stopt je pensioenopbouw. Het einde van een dienstverband kan ook een reden zijn om na te denken over je pensioen.

Eindigt je dienstverband, dan stopt ook de opbouw van ouderdomspensioen bij PNO Media. Wat je hebt opgebouwd aan pensioen blijft staan bij ons. Heb je een andere baan en biedt je nieuwe werkgever je ook een pensioenregeling aan? Dan kun je het bij PNO Media opgebouwde pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenregeling. Dit heet waardeoverdracht.

Partner- en wezenpensioen

Als je overlijdt na je uitdiensttreding, dan ontvangen je partner en kinderen geen of een lager nabestaandenpensioen. Hoeveel zij precies ontvangen, lees je op je pensioenoverzicht in MijnPNO. Wil je het partner- en wezenpensioen op het niveau houden van voor je ontslag? Dan kun je dit voor de periode van maximaal 18 maanden bijverzekeren.

Eerder of later met pensioen

Het einde van je dienstverband kan een moment zijn om na te denken over je pensioen. Zo is het mogelijk om je ouderdomspensioen eerder te laten ingaan. Je moet er wel rekening mee houden dat een ouderdomspensioen in mindering gebracht kan worden op je eventuele WW-uitkering. Als je een andere baan hebt, kan je je pensioen uitstellen tot uiterlijk vijf jaar na je AOW-leeftijd. Zelfs als je niet meer deelneemt aan de pensioenregeling van PNO Media.

Uit dienst

Kom je bij een nieuwe werkgever niet in een pensioenregeling of word je zzp’er? Dan kun je na je deelname aan de pensioenregeling vrijwillig voortzetten. Meer informatie hierover en waaraan je moet denken als je uit dienst gaat, vind je hier.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.