Het kan schelen in hypotheekkosten

Het kan schelen in hypotheekkosten

woensdag 12 juli 2017

Het leven is een aaneenschakeling van – vooral – mooie gebeurtenissen. Toch is het goed om je financieel beschermd te weten voor die momenten waaraan je liever niet denkt. Gelske (28) trouwde vorig jaar met Reinier die zij vier jaar geleden ontmoette via een datingsite. Ze vertelt wat partnerpensioen voor haar betekent.

'Ik ben een echt ‘Fries famke’. Voor mijn werk als producer ledenreizen en product marketeer bij de omroep reis ik drie dagen in de week heen-en-weer. Een dag in de week werk ik thuis. Ik heb het er graag voor over. Een paar jaar geleden heb ik wel een tijdje in Hilversum gewoond, maar dat beviel toch niet zo.

Goede pensioenregeling

Reinier is ook gevallen voor Friesland. Hij komt oorspronkelijk uit de randstad. Samen huren we een huisje in het plaatsje Wergea, vlakbij Leeuwarden. Eigenlijk willen we er best iets kopen. Het is dan goed om te weten dat ik in een goede pensioenregeling zit. Omdat daarin ook een partnerpensioen geregeld is, kan de premie van de overlijdensrisicoverzekering misschien wel wat lager. Dat scheelt weer in de hypotheekkosten. Maar dat komt wel een keer. Een jaar na dato genieten we nog geregeld na van onze huwelijksdag. Die was zo prachtig.'

Partnerpensioen

Partnerpensioen is een uitkering voor je partner na je overlijden. Als je getrouwd of geregistreerd partner bent, dan is er partnerpensioen geregeld. Als je samenwoont of gaat samenwonen, dan moet je ons schriftelijk informeren. Ten minste als je wil dat je partner na je overlijden recht krijgt op partnerpensioen. Lees er hier meer over.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.