Eerder met pensioen is vooral een financiële afweging

Eerder met pensioen is vooral een financiële afweging

woensdag 14 juni 2017

Wanneer u met pensioen gaat, bepaalt u vooral zelf. Er zijn volop mogelijkheden om uw pensioneren te laten aansluiten op uw persoonlijke situatie. Johan Slendebroek is hoofd P&O en helpt medewerkers om de juiste pensioenkeuzes te maken.

‘Als je het hebt over met pensioen gaan, dan zie ik wel dat er de laatste jaren flink wat is veranderd. Begin deze eeuw werkte ik bij de overheid. Daar konden mensen toen op hun 55ste stoppen met 80% doorbetaling tot AOW-datum. Tegenwoordig hebben we te maken met een pensioenleeftijd die steeds iets opschuift. Een wereld van verschil.

Het kost geld

In principe is de AOW-datum het moment dat een dienstverband stopt en een werknemer met pensioen gaat. Langer doorwerken is gezien alle reorganisaties en bezuinigingen bij de omroepen niet echt aan de orde. Eerder stoppen kan een goede mogelijkheid zijn, bijvoorbeeld als je thuissituatie erom vraagt. Maar het is vooral ook een financiële afweging, want eerder met pensioen kost geld. Daar moet je je goed in verdiepen en daar helpen ik en mijn collega’s natuurlijk graag bij. Of ik met mijn eigen pensioen bezig ben? Ik download wel eens een pensioenoverzicht, maar tot het zover is, ga ik er vooral vanuit dat het goed geregeld is.’

Pensioenkeuzes

Met uw pensioenregeling kunt u uw pensioen afstemmen op uw wensen. De keuzes hiervoor maakt u aan het eind van uw loopbaan, dus op het moment dat u met pensioen wilt. Lees er hier meer over..

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.