Red jij je financieel na ontslag?

Red jij je financieel na ontslag?

dinsdag 23 mei 2017

Ton was 64 jaar toen zijn werk als manager quality control bij Ziggo stopte. Op zijn AOW moest hij nog anderhalf jaar wachten. Toch heeft Ton zich tot die tijd prima gered.

‘Van REMU naar Casema naar Ziggo. En toen de fusie met UPC. Ik heb de veranderingen bij het kabelbedrijf van dichtbij meegemaakt. Eind 2015 kwam mijn functie te vervallen. Gelukkig heb ik het goed kunnen regelen met Ziggo. We trekken er graag op uit met onze caravan. Het liefst naar warme oorden: Frankrijk, Spanje of nog verder weg. Nu kan het, dus waarom niet?’

Terugval in inkomen voorkomen

Voor een oudere werknemer die zijn baan verliest, zijn de kansen om nieuw werk te vinden klein. Om een te grote terugval in inkomen te voorkomen, kan het pensioen in sommige gevallen uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door ervoor te kiezen om je pensioen eerder te laten ingaan en zo de periode tot aan de AOW te overbruggen.

Met pensioen kan vaak meer dan je denkt!

Bereken het zelf in Op Koers

Alle keuzes rondom je pensioen vind je hier. Als je pensioen bij ons opbouwt, kun je de financiële consequenties van je keuzes uitrekenen met onze digitale pensioenplanner Op Koers. Op Koers vind je in MijnPNO. Omdat daarin jouw persoonlijke gegevens staan, is MijnPNO beveiligd met DigiD.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.