Doorsparen en vertrouwen houden

Doorsparen en vertrouwen houden

woensdag 10 mei 2017

Je pensioen beweegt mee met veranderingen in je privéleven en op je werk. Maar ook als er niets verandert, is pensioen best de moeite waard om eens bij stil te staan. Al is het maar tien minuten, zoals Robbert deed.

“Voor mijn gevoel heb ik weinig tot geen controle over mijn pensioen. Ik ben daardoor niet heel erg betrokken, terwijl het wel over mijn toekomst gaat. De vaak negatieve berichtgeving over pensioen heeft ervoor gezorgd dat ik sceptisch ben geworden en mijzelf moet dwingen om ver vooruit te kijken. Toch ben ik pas eens naar mijnpensioenoverzicht.nl gegaan.

Kritisch op beloftes

Ik ontdekte wat ik aan pensioen krijg als ik 67 ben. Dat duurt gelukkig nog een tijd en onze generatie is kritisch geworden op beloftes van bestuurders. Maar het overzicht is duidelijk. Dus doorsparen maar en vertrouwen houden. Die tien minuten dat ik mij in de pauze op mijn werk in pensioen heb verdiept, waren in elk geval goed besteed.
En ach, dat ik daarvoor een spelletje tafelvoetbal met collega’s heb moeten overslaan… De volgende keer laat ik ze weer alle hoeken van het veld zien.”

10 minuten

Meer tijd heb je niet nodig om je te verdiepen in je pensioen. Via onze compleet vernieuwde financiële planner Op Koers kom je een heel eind. Kijk op pnomedia.nl/opkoers voor meer informatie.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.