Op naar het persoonlijke pensioen

Op naar het persoonlijke pensioen

woensdag 12 april 2017

Veel Nederlanders willen zelf kunnen kiezen als het om hun pensioenregeling gaat. Het pensioen ineens opnemen, even geen premie betalen. Dat klinkt goed. Maar kan iedereen de gevolgen overzien?

Nederlander wil kiezen

Uit onderzoeken blijkt dat de gemiddelde deelnemer van een pensioenfonds meer wil kunnen kiezen. Natuurlijk, er zijn al allerlei – persoonlijke – keuzes te maken, maar veel Nederlanders willen meer. Bijvoorbeeld de mogelijkheid van individuele pensioenopbouw. Of de vrijheid om het huis gedeeltelijk of geheel af te lossen met pensioengeld. En wat te denken van de optie om minder premie te betalen als het financieel een tijdje tegenzit.

Politiek wil ook meer keuzevrijheid

Het goede nieuws voor deze Nederlanders: het lijkt erop dat ze de politiek aan hun zijde hebben. Veel politieke partijen hebben laten weten dat ze graag meer vrijheid willen voor deelnemers van pensioenfondsen. Toch, zo zeggen verschillende deskundigen, zit er een addertje onder het pensioengras. Want niet iedereen kan de gevolgen van zijn of haar pensioenkeuzes goed inschatten.

Pensioen van deze tijd

PNO Media denkt mee met zijn deelnemers en helpt hen bij het maken van keuzes rondom hun pensioen. Onze online pensioenplanner Op Koers rekent allerlei opties in no-time door. De uitkomsten helpen in een persoonlijk pensioengesprek met een van onze pensioenvoorlichters of – als behoefte is aan uitgebreider advies – een externe financieel expert. Zo bieden we pensioen van deze tijd en kijken we vooruit. Dat merk je aan onze dienstverlening en zie je terug in onze eigentijdse pensioenproducten. Samen zorgen we er voor dat uw klant klaar is voor de toekomst.

Meer weten?

Bekijk wat wij voor uw klant kunnen betekenen op pnomedia.nl/adviseur. Of bel direct met Marijn Timmerman, onze pensioenconsultant, op 035 702 34 20.

Over PNO Media

PNO Media is het pensioenfonds voor de creatieve sector. Wij zorgen voor een goed en betaalbaar pensioen voor werknemers in de media- en entertainmentindustrie, kunst en cultuursector en creatieve zakelijke dienstverlening.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.