Flexibel met pensioen?

Flexibel met pensioen?

vrijdag 10 februari 2017

Wanneer u met pensioen gaat, bepaalt u vooral zelf. Er zijn volop mogelijkheden om uw pensioneren te laten aansluiten op uw persoonlijke situatie. We vroegen Cees naar zijn overwegingen.

Cees (66) bereikte vorig jaar zijn AOW-datum en ging, na 38 jaar EO, met pensioen.

‘Ik dacht eigenlijk nooit na over eerder stoppen of langer doorwerken. Ik wist eigenlijk niet beter dan dat de AOW-datum hét moment is waarop je met pensioen gaat. Dat er flexibele mogelijkheden zijn, wist ik wel. Daar had ik me in verdiept, via informatiebijeenkomsten en gesprekken met voorlichters van PNO Media.

Niet zo lang voor mijn pensioen kreeg ik een hartinfarct. Het gaat weer goed, hoor. Na het infarct ben ik het aantal uren dat ik werkte bij de ondersteunende diensten van de EO weer gaan opbouwen. Ik ging er niet anders door over mijn pensioen denken. Toch houdt het een keer op, natuurlijk. Ik zag er niet tegenop, keek er eigenlijk wel naar uit. Ik had de geraniums al gepoot, maar ben er zeker niet achter gaan zitten.’

Pensioenkeuzes

Met uw pensioenregeling kunt u uw pensioen afstemmen op uw wensen. De keuzes hiervoor maakt u aan het eind van uw loopbaan, dus op het moment dat u met pensioen wilt. Lees er hier meer over..

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.