Duurzaam belegd pensioen in trek

Duurzaam belegd pensioen in trek

maandag 19 december 2016

Werknemers vinden het belangrijker dat hun pensioen duurzaam wordt geïnvesteerd dan dat dit het hoogste rendement oplevert. Dat concludeert de Pensioenfederatie na uitgebreid onderzoek onder Nederlandse werknemers, eerder dit jaar.

Dilemma

Die conclusie stelt sommige pensioenaanbieders voor een dilemma. Ze ontlenen hun bestaansrecht aan het verzorgen van een zo goed mogelijk pensioen voor hun deelnemers. Goed werd altijd geïnterpreteerd als ‘zo hoog mogelijk’. Dat is ook waarop toezichthouders en de media ze sinds jaar en dag afrekenen. Deelnemers blijken daaraan een andere betekenis te geven. Het zal voor menig fonds even zoeken zijn naar een nieuwe modus operandi om hieraan tegemoet te komen.

Meer betrokkenheid

Hoewel de pensioensector in algemene zin verduurzaamt, valt erop dit vlak écht wat te kiezen. Niet elke pensioenaanbieder vindt duurzame beleggingen even belangrijk. Een mismatch tussen wat pensioendeelnemers wensen en wat een fonds of verzekeraar biedt, ligt op de loer. Als vraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd, komt dat betrokkenheid, meer interesse en begrip en meer pensioenbewustzijn ten goede.

Verantwoordelijkheid nemen

Pensioenfonds PNO Media staat middenin de maatschappij en de creatieve sector. We zijn ons ervan bewust dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Daarom gaan we zorgvuldig om met de sociale gevolgen van onze beleggingen, behoorlijk ondernemingsbestuur en het milieu. We investeren niet in kernwapens, doen geen zaken met overheden die de persvrijheid beperken en gaan actief in gesprek met bedrijven om ze van onze duurzame uitgangspunten te overtuigen. Zo werken we samen aan een betere toekomst.

Het onderzoeksrapport van de Pensioenfederatie vindt u hier.

Pensioen van deze tijd

PNO Media biedt pensioen van deze tijd en kijkt graag vooruit. Dat merk je aan onze dienstverlening en zie je terug in onze pensioenproducten. Neem nou ons eigentijdse pensioenaanbod. Zo zorgen we er samen voor dat we klaar zijn voor de toekomst.

Meer weten?

Bekijk wat wij voor uw klant in de creatieve sector kunnen betekenen op pnomedia.nl/adviseur. Of bel direct met Marijn Timmerman, onze pensioenconsultant, op 035 702 34 20.

Over PNO Media

PNO Media is het pensioenfonds voor de creatieve sector. Wij zorgen voor een goed en betaalbaar pensioen voor werknemers in de media- en entertainmentindustrie, kunst en cultuursector en creatieve zakelijke dienstverlening.

Nieuwsarchief

Mist u berichten? Kijk dan eens in ons archief.