Financiële planningstool Op Koers
Pensioen gaat over uw inkomen van morgen, maar is een zaak van vandaag. Want beslissingen die u nu neemt, kunnen gevolgen hebben voor uw inkomen straks.

Met onze online financiële planner Op Koers ontdekt u in 10 minuten of het pensioen dat u opbouwt voldoende is om straks van te leven zoals u graag wilt. Ga direct naar MijnPNO om de planner te doorlopen of bekijk de video hieronder voor een eerste indruk.

Inkomsten en uitgaven vergelijken

De planner Op Koers vergelijkt de uitgaven die u nu doet met het inkomen dat u straks heeft als u met pensioen bent. Zo ziet u eenvoudig of u op koers bent of dat het nodig is om in actie te komen. Bijvoorbeeld door extra pensioen te sparen of uw plannen bij te stellen.

Pensioen op maat maken

Komt uw pensioen al dichtbij? Dan biedt Op Koers de mogelijkheid om de financiële gevolgen van pensioenkeuzes door te rekenen. Eerder of later met pensioen, met deeltijdpensioen of variëren met de hoogte van uw pensioenuitkering? Of ouderdomspensioen en partnerpensioen uitruilen? U berekent het gemakkelijk zelf met een druk op de knop.

Meer informatie

Nog niet overtuigd? Bekijk dan hieronder de video.

 

Hoe het werkt

Om aan de slag te gaan, heeft u alleen uw DigiD nodig. Als u daarmee inlogt op MijnPNO en klikt op ‘Naar Op Koers’, dan doorloopt de planner met u automatisch de volgende stappen:

Stap 1        Geef aan of u de financiële gegevens van uw partner in de berekening wilt betrekken of alleen voor uzelf Op Koers doorloopt.

Stap 2        Bepaal uw totale maandelijkse uitgaven door per categorie aan te geven hoeveel geld u eraan besteedt.

Stap 3        Download uw pensioengegevens van mijnpensioenoverzicht.nl.

Stap 4        Vermeld eventueel spaargeld, lijfrentes of beleggingen die u in de berekening wilt meenemen.

Overzicht Nu ziet u in een oogopslag of u op koers bent of welke acties u kunt ondernemen om op koers te raken.

Pensioen op maat maken

Stap 5        Geef aan wanneer u met (deeltijd)pensioen wilt.

Stap 6        Ruil partnerpensioen uit voor een hoger ouderdomspensioen of andersom.

Stap 7        Bepaal of u eerst een hoger en daarna een lager pensioen wilt of andersom.

Overzicht Nu ziet u of uw pensioenkeuzes passen bij hoe u graag wilt leven.

Persoonlijk advies

Wilt u graag samen met een van onze pensioenspecialisten de planner doorlopen? Neem dan contact met ons op. Op Koers is beschikbaar voor iedereen die op dit moment pensioen opbouwt bij PNO Media en iedereen die dat in het verleden heeft gedaan en ouder is dan 35 jaar.

Lees verder