Actueel
Begin jong met sparen voor je pensioen

Begin jong met sparen voor je pensioen

vrijdag 28 juli 2017

De premie die je betaalt en het pensioen dat je daarvoor opbouwt, hangt in eerste instantie af van de hoogte van je salaris.

Alle pensioenregelingen van PNO Media zijn zogeheten middelloonregelingen. Bij een middelloonregeling bouw je elk jaar pensioen op over je salaris van dat jaar. Daarvoor betalen jij en je werkgever maandelijks een pensioenpremie die wordt belegd. Vanaf je pensioenleeftijd ontvang je een uitkering die is gebaseerd op het gemiddeld verdiende salaris in je hele carrière.

Jong beginnen

Over het algemeen ontvangt iemand die net is begonnen met werken een lager salaris dan iemand die al carrière heeft gemaakt. Het bedrag waarmee je pensioen jaarlijks groeit, staat als Factor A op het pensioenoverzicht dat je in juni het ontvangen. Bij een jaarlijks groeiend salaris, stijgt ook dit bedrag. Toch is het verstandig om jong te beginnen met het opbouwen van pensioen. Bij PNO Media doe je dat vanaf 21 jaar.

Jouw pensioenregeling

PNO Media kent meerdere pensioenregelingen. Je werkgever heeft één van die regelingen gekozen. Hoe jouw pensioenregeling eruit ziet, waarvoor je verzekerd bent en hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd, vind je op MijnPNO (wel even inloggen met DigiD).

Onze regelingen

Download onze uitgebreide brochure waarin al onze pensioenregelingen staan beschreven.