Het is fijn als je later niks hoeft te laten

Het is fijn als je later niks hoeft te laten

woensdag 16 januari 2019

Karel, accountmanager bij Qmusic, vraagt zich af hoeveel pensioen hij heeft opgebouwd in de baantjes die hij heeft gehad. Hij legt uit waarom hij dat uit wil weten en hoe hij het gaat aanpakken.

Karel (42) is accountmanager bij Qmusic en onderhoudt de contacten met grote mediabureaus en hun klanten, zoals KPN en Rabobank.

Werken bij nummer 2 station

‘In elk uur dat we bij Qmusic uitzenden, is ruimte voor 12 minuten commercials. Samen met collega’s zorg ik ervoor dat die tijd wordt gevuld. Dat lukt, vooral dankzij de goede luistercijfers. Qua marktaandeel zijn we het nummer 2 station van Nederland in de doelgroep 20-49 jaar.

Voelt als een vriend

In ons Amsterdamse kantoor heeft de radiostudio een centrale en zichtbare plek. Letterlijk tussen de mensen maken onze Qmusic-dj’s hun programma’s, samen met de luisteraar. Het radiostation voelt daardoor als een vriend. Ook voor mij.

Steeds stel ik het uit

Ik werk alweer 4 jaar bij Qmusic. Hiervoor heb ik andere commerciële banen gehad. Ik vraag mij af hoeveel pensioen ik daarmee heb opgebouwd. Steeds neem ik mijzelf voor om dat uit te zoeken, maar net zo vaak stel ik het weer uit.
Niet handig, zeker sinds mijn vrouw Amy voor zichzelf is begonnen als echtscheidingsadvocaat. Zij wil graag sparen voor later, en zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Als ik dan hoor wat dat kost… Dan ben ik blij met hoe dat bij Qmusic geregeld is.

Het is fijn als je na pensioneren niks hoeft te laten. Dat zie ik aan mijn ouders. Zoals zij het hebben, zo wil ik het voor ons ook. Binnenkort ga ik er daarom met een vriend van mij voor zitten. Hij raadde mij de website mijnpensioenoverzicht.nl aan. Ja, het begin is er.’

Er kan meer dan je denkt

Met je pensioenregeling kun je je pensioen afstemmen op jouw wensen. Wel is het zo dat je de keuzes hiervoor maakt aan het eind van je loopbaan, dus op het moment dat je pensioen dichtbij komt. Wil je weten welke keuzemogelijkheden er zijn? Klik dan hier.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Je vindt op mijnpensioenoverzicht.nl het antwoord op de volgende vragen:
  • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
  • Wat is mijn te bereiken pensioen en wanneer krijg ik dit?
  • Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd?
  • Welke gebeurtenissen zijn van invloed op mijn pensioen?
  • Hoeveel AOW en pensioen ontvang ik al?

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.