Krijg ik een uitkering bij arbeidsongeschiktheid?

Krijg ik een uitkering bij arbeidsongeschiktheid?

donderdag 5 november 2020

Als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, blijf je wel pensioen opbouwen. Daarnaast kun je bij arbeidsongeschiktheid recht hebben op een pensioenuitkering van PNO Media.

Omdat je op dat moment al genoeg aan je hoofd hebt, nemen wij je bovendien zorg uit handen.

Je pensioenopbouw gaat gewoon door bij ziekte

Als je ziek of arbeidsongeschikt wordt, blijf je pensioen opbouwen bij PNO Media. Jij en je werkgever hoeven hiervoor geen pensioenpremie te betalen. De premie wordt dan door alle deelnemers in het fonds samen betaald. Dat is het voordeel van collectief je pensioen regelen bij een pensioenfonds zoals PNO Media.

Na 2 jaar heb je recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen

Je hebt bij ziekte gedurende 2 jaar recht op (volledige of gedeeltelijke) doorbetaling van je salaris door je werkgever. Daarna heb je mogelijk recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen van PNO Media. Je ontvangt de pensioenuitkering zolang je arbeidsongeschikt bent, maar uiterlijk tot de dag waarop je de AOW-leeftijd bereikt.

Pensioenregeling als vangnet voor als je iets overkomt

Je pensioenregeling bij PNO Media voorkomt een te grote terugval in inkomen door ziekte. Wat er voor jou geregeld is, hangt onder meer af van de pensioenregeling waaraan je deelneemt. Je hoeft de premievrijstelling of het arbeidsongeschiktheidspensioen niet bij ons aan te vragen. Wij krijgen je gegevens in dat geval rechtstreeks van het UWV en benaderen jou.

Op MijnPNO staat wat er voor jou geregeld is

Bouw je pensioen op bij PNO Media? Op MijnPNO vind je alle details over de regeling waaraan je meedoet en wat er voor jou geregeld is als je arbeidsongeschikt wordt. Omdat op MijnPNO je persoonlijke pensioengegevens staan, is het beveiligd met DigiD.

 

 

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.