Wat heb ik geregeld voor mijn partner en kinderen?

Wat heb ik geregeld voor mijn partner en kinderen?

woensdag 4 november 2020

Als je gaat samenwonen ben je niet meer de enige die van jouw inkomen afhankelijk is. Daarom is het goed om even na te denken over dit scenario: Wat als één van de inkomens onverwachts wegvalt?

Eén op de vijf mensen weet niet of de partner verzekerd is voor een nabestaandenpensioen. Als je grote keuzes maakt in het leven, zoals gaan samenwonen, het krijgen van kinderen en het kopen van een huis, hoort daar ook bij dat je uitzoekt wat er gebeurt wanneer een partner overlijdt.

Uitkering voor nabestaanden via de pensioenregeling

In de pensioenregeling van je werkgever bij PNO Media is een partner- en wezenpensioen opgenomen. Het partner- en wezenpensioen zijn uitkeringen die het inkomen vervangen bij overlijden. Bovendien kun je onder voorwaarden recht hebben op tijdelijk partnerpensioen.

Anw-uitkering van de overheid

Je pensioenregeling regelt dus een extra dekking als je partner overlijdt. Van de overheid kun je namelijk een Anw-uitkering krijgen als je nog niet de AOW-leeftijd hebt en aan de voorwaarden voldoet. Op de website van de SVB lees je hier meer over.

Het is geregeld bij trouwen of geregistreerd partnerschap

Als je trouwt of geregistreerde partners wordt, krijgen we daarvan automatisch bericht van de Basisregistratie Personen. Je partner krijgt partnerpensioen als je overlijdt. Als je samenwoont of gaat samenwonen, krijgt PNO Media daarvan geen bericht. Meld je partner aan bij samenwonen Als je samenwoont of gaat samenwonen, moet je ons hiervan zelf op de hoogte stellen. Dat kan via het formulier ‘Aanmelden partner’. Tenminste, als je minimaal 6 maanden op hetzelfde adres staat ingeschreven en wil dat je partner partnerpensioen krijgt als je overlijdt.

Ben je vaak van werkgever gewisseld?

Kijk via MijnPNO op je actuele pensioenoverzicht en controleer of je partner bij ons bekend is en wat hij of zij van ons krijgt aan partnerpensioen als je overlijdt. Als je vaak van werkgever gewisseld bent, dan kan de hoogte van het nabestaandenpensioen wel eens tegenvallen. Kijk op Mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaaloverzicht. Inloggen op MijnPNO en mijnpensioenoverzicht.nl doe je met DigiD.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.