PNO Media krijgt 2 sterren voor duurzaam beleggen

PNO Media krijgt 2 sterren voor duurzaam beleggen

dinsdag 27 oktober 2020

In de ranglijst van duurzame Nederlandse pensioenfondsen is PNO Media dit jaar gestegen van de veertiende naar de dertiende plek.

Dat maakte de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) bekend bij de jaarlijkse presentatie van de VBDO Benchmark Duurzaam Beleggen die voor de 14e keer werd opgesteld. PNO Media kreeg in het onderzoek 2 sterren. Er zijn 2 fondsen met 3 sterren (BPF Bouw en PME) en 1 fonds met 4 sterren (ABP). Geen van de pensioenfondsen kreeg de maximale score van 5 sterren.

De lat is flink hoger gelegd door VBDO

De presentatie vond plaats tijdens het seminar Klimaatverandering, Klimaatrisico en Energietransitie van Financial Investigator. De VBDO gaf bij de uitreiking aan de lat opnieuw flink hoger te hebben gelegd. Zo zijn er dit jaar nieuwe vragen toegevoegd over aantoonbare ESG-opleiding van bestuurders. Het vastleggen van formele verantwoordelijkheden voor duurzaam beleggingsbeleid bij bestuursleden is noodzakelijk. Nieuw waren dit jaar ook vijf specifieke vragen over klimaatbeleid. Bij de implementatie wordt er veel belang gehecht aan lange-termijn, meetbare en tijdgebonden doelen.

Duurzaamheidsbenchmark onder 50 grootste pensioenfondsen

Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan € 1.435 miljard. Ieder fonds kreeg een uitgebreide lijst met vragen, verdeeld in vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en verantwoording. Op basis van de antwoorden en documenten ter bewijsvoering wordt een ranglijst opgesteld.

Geïnteresseerd? Download het volledige verslag van de VBDO hier.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.