Roeland van Vledder voorzitter ad interim van PNO Media

Roeland van Vledder voorzitter ad interim van PNO Media

maandag 10 augustus 2020

PNO Media benoemt Roeland van Vledder per 1 september tot nieuwe voorzitter ad interim. Hij volgt Nelly Altenburg op die per 1 juli is afgetreden na een voorzitterschap van 6 jaar.

De benoeming van Roeland van Vledder is voor een periode van 6 tot 12 maanden. Daarna geeft het bestuur van PNO Media het voorzitterschap een permanente invulling. Roeland van Vledder heeft veel bestuurlijke ervaring in de financiële sector in Nederland en België, zowel bij banken, verzekeraars als pensioenfondsen. Op dit moment is hij onder meer voorzitter van pensioenfonds DNB.

Duidelijke opdracht van het bestuur

Volgens Roeland van Vledder heeft het bestuur van PNO Media hem een duidelijke opdracht gegeven: “Ik heb een plezierig gesprek gehad met de raad van toezicht en het bestuur. Zij gaven aan dat zij graag op korte termijn de bestuurlijke effectiviteit willen vergroten en behoefte hebben aan een heldere strategie die rekening houdt met de uitkomsten van het pensioenakkoord. Daar zet ik mij de komende tijd graag voor in.”

Bewuste keuze voor tijdelijke voorzitter

PNO Media kiest bewust voor een onafhankelijke ad interim voorzitter om een bestuurlijk veranderprogramma te leiden. Over een jaar moet duidelijk zijn welk bestuursmodel het beste past bij de (aangepaste) strategie van het fonds.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.