Wat is er geregeld in jouw pensioenregeling?

Wat is er geregeld in jouw pensioenregeling?

donderdag 12 maart 2020

Als je met pensioen gaat, dan ontvang je van je pensioenfonds levenslang een maandelijks inkomen. Maar er is meer dat het pensioenfonds voor je doet.

Een pensioenfonds en een verzekeraar lijken erg veel op elkaar. Voor de gemiddelde consument is er weinig verschil. Je betaalt premie en verzekert je daarmee voor pensioen, overlijden, ziekte of arbeidsongeschiktheid. Er zijn echter wel verschillen.

Coronavirus

Sommige verzekeringsmaatschappijen beperken bijvoorbeeld de dekking voor overlijden, ziekte en arbeidsongeschiktheid – of sluiten die zelfs uit – als je reist naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt. Door de snelle verspreiding van het coronavirus wijzigt de lijst met locaties waarvoor dit geldt per dag. Raadpleeg bij reisplannen daarom de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid. En neem bij twijfel contact op met je verzekeringsmaatschappij om te checken of de voorgenomen reis gevolgen kan hebben voor je verzekering voor overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Pensioenfonds

Bij een pensioenfonds zoals PNO Media hoeft dat niet. Binnen jouw pensioenfonds deel je de risico’s met de andere deelnemers in het fonds. Als jou iets overkomt, blijft je pensioen beschermd. Bijvoorbeeld wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Dan is in veel gevallen geregeld dat je pensioen doorgroeit. En als je overlijdt, dan zorgt je pensioenfonds in de meeste gevallen voor een levenslange uitkering voor je partner en voor een tijdelijke uitkering voor je kinderen. Ook als het bedrijf waarvoor je werkt failliet gaat, blijft je ouderdomspensioen gewoon staan. Jouw pensioenfonds zorgt er dus voor dat je, wat er ook gebeurt, pensioen krijgt.

Welke regeling heb jij?

PNO Media kent meerdere pensioenregelingen. Je werkgever heeft één van die regelingen gekozen waaraan jij automatisch meedoet. Hoe jouw pensioenregeling eruitziet en waarvoor je bent verzekerd, vind je in MijnPNO. Kies voor het onderdeel Pensioen 1-2-3 en je ziet wat je wel en niet krijgt in jouw pensioenregeling. Check in MijnPNO meteen ook hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en of dat genoeg is.

MijnPNO krijgt 2-stapsverificatie

Vanaf binnenkort moet je 2 stappen doorlopen om toegang te krijgen tot MijnPNO. Er komt een extra beveiligingslaag bij via een SMSje of via de DigiD-app, naast je normale inlog met DigiD. De extra laag is nodig omdat MijnPNO wordt uitgebreid met ‘Mijn dossier’. Hierin kun je straks op 1 plek gegevens bewaren en terugvinden, zoals verzonden pensioenoverzichten, brieven en e-mails.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.