Hoe ‘duurzaam’ is ons pensioen? Jij hebt er invloed op!

Hoe ‘duurzaam’ is ons pensioen? Jij hebt er invloed op!

dinsdag 25 februari 2020

Iedereen wil een duurzame samenleving. We gaan daarom verantwoord om met energie, brengen glas naar de glasbak en nemen liever de fiets dan de auto. Alle kleine beetjes helpen. Vind jij dat je pensioenfonds ook duurzaam moet zijn? Daar kun jij invloed op uitoefenen: stel je kandidaat voor het verantwoordingsorgaan!

Een duurzaam beleid gaat verder dan alleen de beleggingen

Natuurlijk belegt PNO Media op een verantwoorde manier. Het pensioenfonds hanteert criteria die bepalen dat in specifieke landen of ondernemingen niet belegd mag worden. Voor het huidige verantwoordingsorgaan (VO) was bijvoorbeeld de garantie van persvrijheid een belangrijk item. Maar een duurzaam beleid gaat verder dan alleen de beleggingen. Als lid van het VO kun je kritische vragen stellen aan het bestuur over de keuzes die ze maakt, of niet maakt. Ben je het niet met het bestuur eens, dan kun je de discussie aangaan en proberen er iets aan te doen. Zo zijn tijdens de vergaderingen, op verzoek van het VO, de plastic waterflesjes vervangen door kannen water. Behalve grootse keuzes over premie, beleggingen en groeistrategie, zit het 'm ook vaak in de kleine dingen. 

Plek voor 12 nieuwe leden

Het VO beslist niet over de weg die het bestuur kiest, maar kan wel bijsturen door vragen te stellen en zijn zorgen uit te spreken bij het bestuur. Na 4 jaar maakt het huidige VO dit jaar plaats voor 12 nieuwe leden. Een team dat moet bestaan uit enthousiaste, betrokken mannen, vrouwen, jongeren, werkenden en gepensioneerden. Ieder met eigen interesses en kwaliteiten, die zij inzetten voor een optimaal functionerend VO. 

Dus: heb jij kwaliteiten die je in wil zetten voor een duurzaam pensioen? Stel je dan kandidaat voor het VO! Meer informatie vind je op pnomedia.nl/voverkiezingen

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.