Verkiezingen Verantwoordingsorgaan

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan

Volop kansen voor nieuwe kandidaten

donderdag 9 januari 2020

Wil jij de deelnemers of gepensioneerden van het pensioenfonds vertegenwoordigen en het gesprek aangaan met het bestuur? Dat kan! Na vier jaar maakt het huidige verantwoordingsorgaan (VO) in 2020 plaats voor twaalf nieuwe leden. Iets voor jou? Kom in beweging en meld je aan namens je vakbond, ouderenorganisatie of doe mee als zelfstandig kandidaat.

In het voorjaar zijn er verkiezingen en na de zomer treedt het nieuwe VO aan. Dat betekent kansen voor nieuwe kandidaten. Niet alleen voor de rekenaars, de cijferliefhebbers, maar ook voor de communicatieminnaars, teambuilders, organisatiekenners en vergadertijgers. Het VO is een podium voor mannen en vrouwen met diverse achtergronden. Er is plaats voor kritische volgers, maar op z’n tijd ook voor dwarsliggers. Iets voor jou? Kom in beweging en meld je aan namens je vakbond, ouderenorganisatie of doe mee als zelfstandig kandidaat.

Een aantal redenen om je verkiesbaar te stellen

Het VO adviseert het bestuur over beleid en de gevolgen daarvan voor deelnemers. Gevraagd én ongevraagd. Daarbij heeft ieder lid zijn eigen motivatie om zich in te zetten voor zijn achterban. Ter inspiratie een aantal motivaties van huidige VO:

“Ons inzetten voor een goed en solide pensioenfonds, waar de jongere generatie ook nog wat aan heeft.”

“De kosten per deelnemer moeten omlaag.”
“Signaleren waar ‘communiceren’ beter kan of anders moet.”

”Continuïteit en premiebeleid hebben mijn bijzondere aandacht.”

De verschillende motivaties waarmee de VO-leden deelnemen, zijn handig bij het formeren van commissies. Waar de een zich thuis voelt in de Commissie Communicatie, kiezen anderen voor Financiën of Fondsorganisatie. Het VO functioneert als team. Je kent de collega’s, bent op de hoogte van hun specifieke kennis en hun stokpaardjes. Het bestuur neemt de feedback van het VO ter harte.

De moeite waard

Als lid van het VO groeit je kennis over de niet bepaald simpele vaderlandse pensioenwereld. Je ontdekt dat het de moeite waard is, leerzaam is, maar vooral ook leuk is om je in te zetten voor jouw pensioen en dat van je collega’s. Dus: wil je meedenken en invloed uitoefenen? Stel je kandidaat. Meer informatie vind je op pnomedia.nl/voverkiezingen

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.