Hoe kan ik invloed uitoefenen op mijn pensioen?

Hoe kan ik invloed uitoefenen op mijn pensioen?

woensdag 6 november 2019

Uniek aan de bestuursstructuur van een pensioenfonds is dat werkgevers, werknemers en gepensioneerden invloed kunnen uitoefenen. Dat kan in de vorm van adviseren of kritisch aan de tand voelen.

Alle pensioenfondsen hebben de invloed van hun klanten geregeld via medezeggenschapsorganen. Bij PNO Media is dat het verantwoordingsorgaan. Bovendien bestaan de besturen uit mensen die werknemers en werkgevers uit jouw sector vertegenwoordigen. Misschien zitten jouw collega’s wel in het bestuur!

Kwaad

Je hebt dus echt wel iets te zeggen over je pensioen. Het is immers jouw pensioen, dus je mag en kan gewoon meebesturen! Als jij je in je pensioen verdiept en je een beetje kwaad maakt, dan kun je zeker een en ander voor elkaar krijgen. Dat begint bij het innemen van een positie in het verantwoordingsorgaan.

Verkiezingen in 2020

En het mooie is: dat kan al in 2020, want dan vinden er nieuwe verkiezingen plaats voor het verantwoordingsorgaan van PNO Media. Wil jij je verkiesbaar stellen? Houd dan de informatie hierover in de gaten. Wil je weten wie er in het verantwoordingsorgaan zitten en hoe zij te werk gaan? Op onze website vind je meer informatie. Ook kun je contact opnemen met het verantwoordingsorgaan.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.