PNO Media in ‘Hall of Fame’ door niet in kernwapens te beleggen

PNO Media in ‘Hall of Fame’ door niet in kernwapens te beleggen

vrijdag 18 oktober 2019

PNO Media belegt niet in kernwapens, kernwapensystemen of onderdelen daarvan. Daarom zijn we dit jaar opnieuw opgenomen in de 'Hall of Fame' van vredesorganisatie PAX.

PAX heeft wereldwijd onderzoek gedaan onder financiële instellingen naar investeringen in de kernwapenindustrie. Het onderzoek laat zien dat 36 instellingen wereldwijd op geen enkele manier in kernwapens beleggen en over hun beleid publiceren; 9 van hen zijn pensioenfondsen uit Nederland, waaronder PNO Media. Zij krijgen een plaats in de ‘Hall of Fame’ van PAX.

Uitsluiting kernwapens neemt toe

Vredesorganisatie PAX publiceerde deze week het onderzoeksrapport ‘Don’t bank on the Bomb’. PAX is verheugd dat het aantal banken, verzekeraars en pensioenfondsen dat beleggingen in kernwapens volledig uitsluit toeneemt. Het aantal financiële instellingen in de Hall of Fame is gestegen van 22 in 2018 naar 36 dit jaar.

Geen controversiële wapens

PNO Media doet er alles aan om bedrijven uit te sluiten van zijn beleggingen als die betrokken zijn bij de productie van wapens en wapensystemen die volgens internationaal recht verboden zijn of fundamentele humanitaire principes schenden. Concreet hebben we het dan over chemische en biologische wapens, kernwapens, antipersoonsmijnen en clustermunitie.

Goed beleggingsresultaat

Uiteraard zijn we verheugd met de eervolle vermelding van PNO Media in de Hall of Fame. Het laat bovendien zien dat een goed beleggingsresultaat samen kan gaan met een verantwoord beleggingsbeleid. Het gemiddelde rendement van PNO Media in de afgelopen tien jaar is 8,7%.

Het rapport van PAX is te vinden op dontbankonthebomb.com

Verantwoord beleggen

PNO Media belegt op een verantwoorde manier. Dat betekent dat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met sociale, milieu en governance aspecten. Hoe we dat doen, leggen we je graag uit. Kijk op: pnomedia.nl/verantwoordbeleggen

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.