PNO Media krijgt 2 sterren voor duurzaam beleggen

PNO Media krijgt 2 sterren voor duurzaam beleggen

vrijdag 11 oktober 2019

In de ranglijst van 50 duurzame Nederlandse pensioenfondsen staat PNO Media dit jaar op de 14e plek.

Dat maakte de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) gisteren, op de Dag van de Duurzaamheid, bekend bij de presentatie van de VBDO Benchmark Duurzaam Beleggen.

14e positie

De vereniging presenteerde de lijst tijdens het jaarcongres van de Pensioenfederatie. PNO Media scoorde 3,2 van de 5 punten. De overall score is dit jaar zeventiende lager dan vorig jaar (3,9). Daardoor daalt PNO Media met 6 plekken naar de 14e positie in de ranglijst. Er zijn 6 pensioenfondsen die 4 sterren scoren en 4 pensioenfondsen die 3 sterren scoren. Geen van de pensioenfondsen krijgt de maximale score van 5 sterren.

Lat ligt hoger

De VBDO gaf bij de uitreiking aan dit jaar de lat iets hoger te hebben gelegd, omdat de vereniging steeds meer ontwikkelingen ziet op het gebied van verantwoord beleggen. Er is meer nadruk gelegd op meetbare duurzaamheidsdoelen en de evaluatie daarvan. Bij PNO Media is het duurzaamheidsbeleid vooral kwalitatief van karakter. Met ingang van 2020 breidt PNO Media zijn duurzaamheidsbeleid verder uit, met een grotere focus op meetbaarheid.

50 grootste pensioenfondsen

Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan €1.230 miljard. Ieder fonds kreeg een uitgebreide lijst met vragen, verdeeld in vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en verantwoording. Geïnteresseerd?

Download het volledige verslag van de VBDO hier.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.