Pensioen? Dat komt later wel!

Pensioen? Dat komt later wel!

woensdag 25 september 2019

Ben jij tussen de 25 en 35 jaar? Dan is de kans groot dat je liever naar de tandarts gaat dan dat je je verdiept in je pensioen. Zelfs een kerstdiner met je schoonouders is aantrekkelijker. Hoe komt dat?

Eigenlijk is dat heel simpel. Denk maar aan wat je liever hebt: nu lekker eten of er straks goed uitzien op de fitness club? We laten ons gewoon graag verleiden.

Trots

Als je nu iets moet regelen kost dat tijd en misschien geld. Daarbij is het meestal niet leuk om te doen. Of het lijkt ingewikkeld. Maar doe je het wel nu (zoals uitzoeken wat de meest voordelige spaarrekening is of stoppen met roken of een early-bird ticket kopen voor een festival) dan heb je straks een voldaan gevoel. En je kunt ergens naar uitkijken (festival) of trots op zijn (je hebt het toch maar geregeld). Daarbij scheelt het je later (veel) geld.

Naar bed

Uitstelgedrag speelt volgens de Universiteit Utrecht een belangrijke rol bij het ontstaan van vermoeidheid en slaapgebrek. Op zich vinden mensen het niet vervelend om naar bed te gaan, maar ze kijken toch nog liever nog één aflevering van hun favoriete tv-serie (en daarna nog één).

Geluksgevoel

Uitstelgedrag is heel logisch, maar heeft wel altijd consequenties. Ook voor geldzaken. Zo stelt het kenniscentrum Nibud dat je geluksgevoel voor een groot deel wordt bepaald door het idee dat je grip hebt op je financiële situatie. Stel je pensioencheck dus niet uit en log vandaag nog met je DigiD in op MijnPNO. Dan zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij PNO Media en hoeveel je kunt verwachten op je pensioenleeftijd.

En als je toch zo goed bezig bent, check met dan meteen met onze pensioenplanner Op Koers hoe je er financieel voor staat. In 10 minuten weet je of het pensioen dat je opbouwt voldoende is om straks van te leven zoals jij graag wil. 

Pensioen en AOW bij elkaar

Meestal heb je bij meerdere werkgevers pensioen opgebouwd. Op mijnpensioenoverzicht.nl staan al je opgebouwde pensioenen en AOW overzichtelijk bij elkaar.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.