PNO Media in PRI Leaders Group selectie externe managers

PNO Media in PRI Leaders Group selectie externe managers

woensdag 11 september 2019

Gisteren, 10 september 2019, heeft PRI tijdens hun jaarlijkse conferentie in Parijs, pensioenfonds PNO Media verkozen in de Leaders Group voor selectie en monitoring van externe managers in de categorie aandelen en private equity.

PRI, Principles for Responsible Investment, is een wereldwijde organisatie die zich inzet om een duurzaam financieel systeem te bevorderen.

Zes belangrijke uitgangspunten

PRI wordt ondersteund door de Verenigde Naties en heeft zes belangrijke uitgangspunten op het gebied van duurzaam beleid gedefinieerd. Deze principes worden inmiddels onderschreven door een groot deel van de beleggingswereld; zowel aan de kant van beleggers (“asset owners”) als aan de kant van vermogensbeheerders. Het aantal organisaties dat de PRI heeft ondertekend en zich daarmee heeft gecommitteerd aan de zes uitgangspunten is sterk gestegen en inmiddels hoger dan 2.300. PNO Media was een van de vroege ondertekenaars van PRI, in juli 2007.

Leren van beste methodes

Monitoring en selectie van externe managers in aandelen en private equity is het thema dat PRI in 2019 heeft gekozen voor de zogenaamde Leaders Group. De Leaders Group bestaat dit jaar uit 47 partijen, die op dit thema naar het oordeel van PRI de top 10% uitmaken van de ondertekenaars (i.c. asset owners) van het PRI framework. De werkwijze van de Leaders Group wordt gedeeld met de andere 90% van de ondertekenaars, om hen zo op de “best practice” in de sector te wijzen. Doel is om andere organisaties te laten leren van de beste methodes die er voor managerselectie en -monitoring in de markt zijn en zo de gemiddelde standaard te verhogen. Als informatiebron voor de Leaders-selectie is de input gebruikt van de jaarlijkse rapportering die alle ondertekenaars van de PRI aanleveren. Bij de beoordeling is zowel de rapportering over de gehele breedte van het duurzaam beleid als de rapportering over het gekozen thema, meegenomen.

A-rating voor PNO Media

De Leaders hebben allen minimaal een A rating in de selectie-, aanstelling- en monitoringmodule voor aandelen en/of private equity. De scores van PRI lopen uiteen in zes categorieën van A+ als hoogste rating tot E als laagste rating. De score combineert drie onderdelen: governance (weging 25%), implementatie (weging 50%) en transparantie (weging 25%). PNO Media heeft een A rating ontvangen van PRI.

Wilt u meer weten over hoe PNO Media verantwoord belegt, klik dan hier.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.