Wat doet mijn pensioenfonds voor mij?

Wat doet mijn pensioenfonds voor mij?

dinsdag 10 september 2019

In Nederland kunnen we op drie manieren pensioen opbouwen. Vanaf de AOW-leeftijd ontvangt iedereen die in Nederland woont een AOW-uitkering van de overheid. Daarnaast bouw je via je werkgever pensioen op. Vaak is dat bij een pensioenfonds.

Als je met pensioen gaat, dan ontvang je van jouw pensioenfonds levenslang een maandelijks inkomen. Wil je weten hoeveel? Check dan je digitale pensioenoverzicht op MijnPNO. Maar er is meer dat het pensioenfonds voor je doet. Binnen jouw pensioenfonds deel je risico’s met de andere deelnemers. Als jou iets overkomt, blijft je pensioen beschermd. Bijvoorbeeld wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Dan is in veel gevallen geregeld dat je pensioen doorgroeit.

Uitkering voor je partner

Als je overlijdt zorgt je pensioenfonds in de meeste gevallen voor een levenslange uitkering voor je partner en voor een tijdelijke uitkering voor je kinderen. Ook als het bedrijf waarvoor je werkt failliet gaat, blijft je pensioen gewoon veilig. Jouw pensioenfonds zorgt er dus voor dat je, wat er ook gebeurt, pensioen krijgt.

Naast de AOW en het aanvullend pensioen dat je opbouwt via jouw werkgever, is er nog een derde manier om te zorgen voor inkomen na je pensionering. Hoe dat zit, lees je hier.

Wat is er geregeld in mijn pensioenregeling?

PNO Media kent meerdere pensioenregelingen. Je werkgever heeft één van die regelingen gekozen waaraan jij automatisch meedoet. Hoe jouw pensioenregeling eruitziet en waarvoor je bent verzekerd, vind je in MijnPNO (inloggen met DigiD). Kies voor het onderdeel Pensioen 1-2-3 en je ziet wat je wel en niet krijgt in jouw pensioenregeling.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.