Best lastig om de pensioenpuzzel te leggen

Best lastig om de pensioenpuzzel te leggen

donderdag 25 juli 2019

Karen, personeelsmanager bij de NOS, helpt mensen in de leeftijdscategorie 60-plus na te denken over hoe lang zij nog willen of kunnen werken. En over hoe zij die periode bij de NOS willen invullen.

Karen (45) werkt op de afdeling personeel, organisatie en ontwikkeling van de NOS en is trots op alle verschillende mensen die er werken.

NOS Academie

‘Van de ruim 18 jaar die ik hier werk, was ik 5 jaar opleidingscoördinator bij de NOS Academie. De NOS Academie organiseert trainingen, masterclasses en workshops voor de medewerkers. Bijvoorbeeld over de nieuwste journalistieke ontwikkelingen of trends op het gebied van social media. Zo zorgen we ervoor dat iedereen topkwaliteit kan blijven leveren en gemotiveerd wordt om zich te blijven ontwikkelen. Jong en oud, nieuwkomers, medewerkers met een lang dienstverband; de NOS Academie levert maatwerk om zo goed mogelijk in te spelen op ieders wensen en uitdagingen.

Pensioenpotjes

Soms liggen die wensen meer in de persoonlijke sfeer, zoals de balans tussen werk en privé. Bij de NOS werken ruim 700 mensen in CAO-verband. Elk jaar nodigen we de 60-plussers uit voor een bijeenkomst over ‘pensioen’. Dat is zinvol, want mensen in die leeftijdscategorie denken na over hoe lang zij nog willen of kunnen werken. En over hoe zij die periode bij de NOS willen invullen. Dat stimuleren we ook, want we zien het liefst dat iedereen op een goede manier zijn carrière bij de NOS afsluit. De omroep-CAO, maar ook de pensioenregeling van PNO Media, biedt daarvoor volop mogelijkheden. Door de stijgende AOW-leeftijd en de vele verschillende pensioenpotjes, is het alleen best lastig om die pensioenpuzzel te leggen. We bieden iedereen daarom aan om dat samen met een specialist van PNO te doen. En dat werkt prima.’

Er kan meer dan je denkt

Met je pensioenregeling kun je je pensioen afstemmen op jouw wensen. Wel is het zo dat je de keuzes hiervoor maakt aan het eind van je loopbaan, dus op het moment dat je pensioen dichtbij komt. Wil je weten welke keuzemogelijkheden er zijn? Klik dan hier.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.