AOW-leeftijd stijgt minder snel

AOW-leeftijd stijgt minder snel

dinsdag 9 juli 2019

In het pensioenakkoord is onder meer een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd afgesproken. Hieronder zie je het verschil in AOW-leeftijd tussen de huidige en nieuwe situatie. De nieuwe situatie gaat in per 1 januari 2020.

    Nieuwe AOW-leeftijd
  Huidige AOW-leeftijd
2020
     
 66 jaar + 4 maanden
     
 66 jaar + 8 maanden
2021    66 jaar + 4 maanden
   67 jaar
2022    66 jaar + 7 maanden
   67 jaar + 3 maanden
2023    66 jaar + 10 maanden
   67 jaar + 3 maanden
2024    67 jaar
   67 jaar + 3 maanden

Daarna wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. De AOW-leeftijd stijgt dan met 8 maanden in plaats van één jaar voor ieder jaar dat we langer leven. De Eerste en Tweede Kamer zijn inmiddels akkoord met de minder snelle stijging van de AOW-leeftijd.

Wat betekent dit voor je pensioen bij PNO Media?

Je aanvullende ouderdomspensioen bij PNO Media gaat in principe in op 68-jarige leeftijd. Maar 9 maanden voor je AOW-leeftijd informeren wij je over je naderende pensioen en de keuzes die er zijn rondom je aanvullende pensioen bij PNO Media. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om je pensioen bij PNO Media tegelijk te laten ingaan met je AOW. Maar er is meer mogelijk. Omdat de AOW-leeftijd eerder ingaat, gaan wij zo snel mogelijk iedereen die binnen 9 maanden de nieuwe AOW-gerechtigde leeftijd bereikt informeren over zijn of haar naderende pensioen.

Andere onderdelen pensioenakkoord

Op dit moment zijn er slechts op hoofdlijnen afspraken gemaakt en moeten deze verder ingevuld worden. Er komt een stuurgroep van kabinet en sociale partners, die nauw toeziet op de uitwerking van dit nieuwe contract. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de veranderingen.

Stem je pensioen af op jouw wensen

Je exacte AOW-leeftijd is 5 jaar van tevoren bekend. Wil je voldoende tijd hebben om zelf aanvullende maatregelen te nemen? Check dan ieder jaar zelf of je AOW-leeftijd is veranderd en wat dat betekent voor je pensioen. Je kunt je pensioen afstemmen op jouw wensen, want er is veel te kiezen aan het eind van je loopbaan. De financiële consequenties van deze keuzes kun je uitrekenen met onze digitale pensioenplanner Op Koers. Je vindt Op Koers in mijn.pnomedia.nl (MijnPNO). Omdat daarin ook je persoonlijke gegevens staan, is MijnPNO beveiligd met DigiD.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.