PNO Media introduceert hybride pensioen voor de creatieve sector

PNO Media introduceert hybride pensioen voor de creatieve sector

dinsdag 2 juli 2019

PNO Media, het pensioenfonds voor de creatieve sector, introduceert PNO DC life cycle: een hybride pensioenregeling die individuele opbouw in life cycles combineert met de inkoop van een vaste pensioenuitkering bij het fonds.

PNO Media wint PensioenPro Innovatie Award met PNO DC life cycle

Onlangs ontving PNO Media de PensioenPro Award omdat het pensioenfonds als eerste bedrijfstakpensioenfonds een gecombineerde db/dc-regeling aanbiedt die openstaat voor meerdere werkgevers. Volgens de jury van de award wacht PNO Media daarmee de uitkomsten van de discussie over de invulling van het nieuwe pensioenstelsel niet af maar onderneemt het fonds zelf actie.

PNO DC life cycle biedt het beste van twee werelden

Met PNO DC life cycle bouwen werknemers hun eigen pensioenkapitaal op. Het kapitaal wordt belegd volgens een life cycle methode waarbij het risico afneemt als de leeftijd stijgt. Daarbij hebben zij de keuze uit drie risicoprofielen: offensief, neutraal of defensief. Omdat PNO DC life cycle gericht is op inkoop in het pensioenfonds, kan er lang collectief belegd worden in hoog renderende zakelijke waarden. Op pensioendatum kunnen werknemers met hun kapitaal pensioen inkopen in het pensioenfonds. Zij ontvangen dan een vaste levenslange uitkering met in de toekomst kans op indexatie. De combinatie van individuele opbouw en inkoop in het pensioenfonds, zorgt voor een hoger verwacht pensioenresultaat dan een garantie-uitkering bij een verzekeraar. En voor een stabieler verwacht pensioenresultaat vergeleken met doorbeleggen na pensioendatum elders.

Krachten gebundeld

PNO Media en Kempen Capital Management N.V. (Kempen) hebben de krachten gebundeld bij het ontwerpen en inrichten van PNO DC life cycle. Kempen zette haar kennis en kunde in als fiduciair manager van deze nieuwe hybride pensioenregeling, PNO Media zijn jarenlange ervaring als pensioenuitvoerder.

Ook te vergelijken in Pensioennavigator

Gebruikers van Pensioennavigator, de onafhankelijke online Pensioensoftware voor pensioenadviseurs, kunnen PNO DC life cycle hierin vergelijken met andere pensioenregelingen. Ook kunnen zij met Pensioennavigator op basis van klantwensen zelf offertes voor PNO DC life cycle maken. PNO Media is het eerste pensioenfonds waarvoor pensioenadviseurs in Pensioennavigator zelf de officiële offerte kunnen maken.

Compleet productaanbod

PNO Media streeft naar continuïteit door groei met een compleet productaanbod dat past bij werkgevers en werknemers in de creatieve sector. Het aanbieden van een DC-regeling past binnen die strategie. Naast PNO DC life cycle biedt PNO Media de creatieve sector de keuze uit een DB (Defined Benefits) , CDC ( Collective Defined Contribution) en een Netto pensioenregeling. Over PNO Media PNO Media is het pensioenfonds van en voor werkgevers en werknemers in de creatieve sector. PNO Media verzorgt de pensioenregeling voor ruim 400 werkgevers, 16.650 deelnemers, 30.000 gewezen deelnemers en 9.750 pensioengerechtigden. Met een belegd vermogen van circa € 6 miljard behoort PNO Media tot de grotere van de 245 pensioenfondsen in Nederland. Het fonds profiteert door zijn omvang van schaalvoordelen en is klein genoeg om snel te kunnen inspelen op veranderingen.

www.pnodclifecycle.nl

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.