Hoe is het pensioen bij jullie geregeld?

Hoe is het pensioen bij jullie geregeld?

vrijdag 10 mei 2019

Veel aan het regelen voor jullie grote dag? Ben je net getrouwd of ga je samenwonen? In al deze gevallen is het goed om stil te staan bij jullie inkomen voor later: pensioen.

Waarom is dat goed om te doen? Als je gaat samenwonen dan raak je gewend aan het inkomen van jullie samen. Maar hebben jullie ook al eens nagedacht over wat er gebeurt als één van jullie overlijdt? Check daarom je partnerpensioen!

Levenslange uitkering

Goed om te weten: Als je iets overkomt, zorgt de pensioenregeling bij PNO Media er in de meeste gevallen voor dat jouw partner een levenslange uitkering krijgt. Waar vind je wat er precies voor jou en je partner is geregeld?
1. Ga naar MijnPNO en log in met je DigiD.
2. Zoek jouw Pensioen 123 op.
3. Kijk wat er wel en niet in jouw pensioenregeling is geregeld.
En? Hoe is jouw partnerpensioen geregeld? En wat krijgt jouw partner als je komt te overlijden?

Moet ik in actie komen?

Als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan krijgen we de gegevens van je partner automatisch door via de Basisregistratie Personen. Je hoeft ons dan niet te informeren. Als je samenwoont of gaat samenwonen, dan krijgt PNO Media dat niet door. Je moet ons hiervan zelf schriftelijk op de hoogte stellen. Tenminste: als je wilt dat jouw partner na je overlijden recht krijgt op partnerpensioen. We leggen je hier uit hoe je dat doet.

Bron: detijdvanjeleven.nl

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.