Je krijgt meer pensioen dan je aan premie hebt betaald

Je krijgt meer pensioen dan je aan premie hebt betaald

donderdag 18 april 2019

Je pensioen bestaat voor ongeveer een kwart uit de pensioenpremie die jij en je werkgever betalen. De rest komt uit rendement.

Bij jong en oud bestaat het beeld dat zij hun betaalde pensioengeld niet terugkrijgen. Dat klopt niet. Elke euro pensioen die we nu uitkeren bestaat voor ongeveer driekwart uit beleggingsrendement.

Gemiddeld 8,7% rendement per jaar

Het grootste deel van je pensioen komt uit het rendement dat we halen doordat we je pensioenpremie beleggen. Over de afgelopen 10 jaar behaalden we een gemiddeld rendement van 8,7% per jaar. De komende jaren zullen de rendementen vermoedelijk lager zijn. Dit betekent dat ook de jongeren van nu meer terugkrijgen dan de premie die zij betalen.

Verzekerd van inkomen als er iets gebeurt

Door deel te nemen aan een pensioenregeling bij PNO Media ben je bovendien verzekerd van een uitkering voor jou en je gezin als er iets gebeurt. Een verzekering voor arbeidsongeschiktheid en een nabestaandenuitkering is duur als je die zelf moet afsluiten, maar binnen je pensioenregeling is dit meestal collectief geregeld.

Heb jij voldoende inkomen na je pensioneren?

Misschien is het voor jou belangrijker om te weten hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd en of dat genoeg is. Dat kun je gemakkelijk online checken via onze pensioenplanner Op Koers. Kijk op pnomedia.nl/opkoers voor meer informatie of ga direct naar MijnPNO (inloggen met DigiD).

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.