Stem je pensioen af op jouw wensen

Stem je pensioen af op jouw wensen

donderdag 11 april 2019

Foto: Edwin Smulders

Maarten (65) is directeur corporate communicatie bij Stage Entertainment. In zijn vrije tijd schreef hij ‘Adellijk Wild’. Van pensioen wil hij nog lang niet weten. Maar het lukt niet iedereen om tot zijn AOW-leeftijd te blijven werken. Gelukkig kun je je pensioen afstemmen op jouw wensen, want er is veel te kiezen aan het eind van je loopbaan.


Begin februari verscheen ‘Adellijk Wild’. Een boek over de geschiedenis van de familie van Maarten. Hij vertelt er enthousiast over.

Dagboeken

‘Hoe goed ken je je vader als hij overlijdt terwijl je zelf pas 18 jaar bent? Er waren dagboeken, maar voordat ik mijn moeder zover kreeg dat ik ze mocht lezen, moest ik lang zeuren. Hoe confronterend ook, ik heb alle dagboeken uitgelezen. Eenmaal begonnen met lezen, was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Tweede Wereldoorlog

Ruim 20 jaar geleden begon ik met het overtypen van mijn vaders dagboek dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef. Ik besloot het verhaal over mijn familie vast te leggen in een boek. ‘Adellijk wild’ gaat over mijn vader, de maatschappelijke functies die hij bekleedde, het koningshuis en zijn jeugd in de Achterhoek waar jacht en grondbezit belangrijk waren. Het schrijven veranderde het beeld dat ik had van mijn vader, maar ook van mijzelf.

Burn-out

Dit boek schrijven was een fantastische ervaring. Ik raad iedereen aan om naast zijn werk iets compleet anders voor jezelf te doen. Het is het perfecte recept om een burn-out te voorkomen. Nee, ik ben nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Hooguit een dagje minder werken, misschien...’

Pensioenkeuzes

Maarten stopt voorlopig niet met werken. En jij? Wist jij dat je je pensioen kunt afstemmen op jouw wensen? En er is best veel te kiezen aan het eind van je loopbaan. Zo kun je eerder of later met pensioen gaan, gedeeltelijk met pensioen gaan of kiezen voor eerst een hogere uitkering en daarna een lagere. Meer weten? Kijk dan hier.

Adellijk Wild

Maarten van Nispen tot Pannerden – Adellijk wild. ISBN 978-94-29941-30-6, 271 pagina’s, € 21,95. Utrecht: Uitgeverij Magonia 2018. Het is verkrijgbaar in de boekhandel en via webshops (€ 21,95). Klik hier voor meer informatie.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.