‘Goed om te weten wat er financieel mogelijk is’

‘Goed om te weten wat er financieel mogelijk is’

woensdag 20 maart 2019

Yvonne (62) werkt ruim 41 jaar bij de Consumentenbond en denkt eraan op haar 65ste te stoppen met werken. Hiervoor wil ze wel eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat ze kan verwachten.

‘Omdat mijn partner Lex dit jaar met pensioen gaat, denk ik daar ook over na. Maar zolang ik gezond ben en het kan volhouden, wil ik eigenlijk gewoon blijven werken.

Te leuk om te stoppen

Mijn AOW gaat in als ik 67 jaar en drie maanden ben. Dat duurt best nog even. Een paar jaar geleden heb ik daarom door een specialist van PNO Media laten voorrekenen, welk pensioen ik kan verwachten als ik op mijn 65ste stop met werken. Ik vind het nu nog te leuk om te stoppen, maar het is goed om te weten dat het in ieder geval financieel kan.

Samenlevingsovereenkomst

Onze situatie is wat anders, omdat we allebei een huwelijk achter de rug hebben. Inmiddels zijn we alweer tien jaar samen. Ja, we hebben onze samenlevingsovereenkomst gemeld bij PNO Media. Je weet maar nooit. Als één van ons iets overkomt, wil je in elk geval dat de ander zich financieel geen zorgen hoeft te maken. Het is mooi dat mijn pensioenregeling die bescherming biedt.’

TIP 1: Woon jij samen, maar heb je je partner nog niet bij ons aangemeld? We leggen je hier uit hoe je dat doet.

TIP 2: Op svb.nl/aowleeftijd kun je je geschatte AOW-leeftijd uitrekenen.

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Op MijnPNO zie je het pensioen dat je bij PNO Media hebt opgebouwd. Met onze pensioenplanner Op Koers kun je berekenen hoe hoog je pensioen wordt als je eerder stopt met werken. Op MijnPNO en Op Koers gaat het om jouw persoonlijke pensioengegevens. Daarom moet je inloggen met DigiD. Je kunt ook contact met ons opnemen en een van onze specialisten om advies vragen in een pensioengesprek.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.