Weet jij hoeveel pensioen je opbouwt?

Weet jij hoeveel pensioen je opbouwt?

dinsdag 28 januari 2020

De meeste mensen in Nederland, namelijk meer dan 90%(!), bouwen via hun werk pensioen op. Hoor jij ook bij deze groep? Pensioen via je werk is een mooie aanvulling op de AOW.

Het is dus best belangrijk om te weten hoeveel pensioen je via je werk opbouwt. Je kunt dit op drie manieren uitvinden. Alle drie de manieren zijn even makkelijk.
  • Log met je DigiD in op mijnpensioenoverzicht.nl. Daar zie je in één oogopslag of je nu pensioen opbouwt. En zo ja, dan zie je ook meteen waar je dat doet.
  • Vraag het je werkgever! Het is ook een goed moment om meer vragen te stellen over je pensioen. Je werkgever betaalt je immers NU iedere maand een inkomen, maar hij zorgt mede voor je inkomen van LATER.
  • Check je uniform pensioenoverzicht, of kortweg upo. Het upo is een overzicht van het pensioen dat je hebt opgebouwd. Elk jaar ontvang je een upo van het pensioenfonds of de verzekeraar waar je NU pensioen opbouwt.

AOW

De AOW-leeftijd gaat in stappen omhoog van 66 jaar en 4 maanden in 2020 naar 67 jaar in 2024 en 2025. Wil je weten wanneer jij AOW krijgt? Kijk dan op svb.nl. De AOW bedraagt vanaf 1 januari 2020 voor gehuwden en samenwonenden € 859,55 (bruto per maand) en voor alleenstaanden € 1255,87 (bruto per maand). Exclusief vakantiegeld.

Wat krijg je aan pensioen?

Bouw je pensioen op bij PNO Media? Op MijnPNO vind je niet alleen alle details over de regeling waaraan je meedoet, maar ook een overzicht van de actuele stand van je opgebouwde pensioen. Omdat in MijnPNO jouw persoonlijke gegevens staan, is het beveiligd met DigiD.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.