Verantwoord en duurzaam beleggen

Verantwoord en duurzaam beleggen

donderdag 6 december 2018

Het pensioenvermogen van PNO Media wordt op verschillende manieren belegd. Daarbij letten we goed op de effecten voor het milieu.

PNO Media heeft een pensioenvermogen van 6 miljard. Hiervan beleggen we het grootste deel (zo’n 680 miljoen euro) in vastgoed. Het vastgoed in onze beleggingsportefeuille leggen we elk jaar langs een duurzaamheidslat. Het resultaat is een steeds duurzamere vastgoedportefeuille.

Klimaattop in Polen

Op dit moment vindt in het Poolse Katowice een klimaattop plaats. Tweehonderd landen spreken daar over concrete maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen te verminderen en opwarming van de aarde te beperken. PNO Media probeert daar zijn steentje aan bij te dragen door je pensioengeld verantwoord te beleggen.

Duurzaamheidsprestaties

Als we beleggen in vastgoed kijken we bijvoorbeeld goed naar de prestaties van een vastgoedfonds in termen van energieverbruik, CO2-uitstoot, watergebruik en afvalmanagement. Om de duurzaamheidsprestaties van vastgoedfondsen te meten is de zogeheten Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) ontwikkeld. Sinds 2013 leggen we onze vastgoedportefeuille langs deze GRESB-duurzaamheidsmeetlat en scoren we elk jaar beter.

Maar duurzaamheid loont ook financieel. Onze vastgoedportefeuille haalde in 2018 tot dusver een rendement van 11%.

Verantwoord beleggen

Wist je dat PNO Media je pensioen op een verantwoorde manier belegt. Dat betekent dat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met sociale, milieu en governance aspecten. Hoe we dat doen, leggen we je graag uit. Kijk op: pnomedia.nl/verantwoordbeleggen

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.