Pensioen als vangnet voor als je iets overkomt

Pensioen als vangnet voor als je iets overkomt

donderdag 20 juni 2019

Het arbeidsongeschiktheidspensioen is bij velen onbekend. Gelukkig hoef je dat bij PNO Media niet zelf aan te vragen. Wij benaderen mensen actief als ze er recht op hebben.

Als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, blijf je wel pensioen opbouwen. Jij en je werkgever hoeven hiervoor geen pensioenpremie te betalen. Daarnaast kun je bij arbeidsongeschiktheid recht hebben op een pensioenuitkering. Of dat zo is, hangt onder meer af van de pensioenregeling waaraan je deelneemt. Je ontvangt de pensioenuitkering zolang je arbeidsongeschikt bent, maar uiterlijk tot de dag waarop je de AOW-leeftijd bereikt.

Pensioenopbouw gaat door

Als je arbeidsongeschikt bent, blijf je pensioen opbouwen bij PNO Media. Jij en je werkgever hoeven hiervoor geen pensioenpremie te betalen. De premie wordt dan door alle deelnemers in het fonds samen betaald. Dat is het voordeel van collectief je pensioen regelen bij een pensioenfonds zoals PNO Media.

Waar heb je recht op?

Je hebt bij ziekte gedurende 2 jaar recht op (volledige of gedeeltelijke) doorbetaling van je salaris door je werkgever. Je pensioenopbouw loopt dan ook gewoon door. Na 104 weken krijg je te maken met de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) en heb je mogelijk recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen.
Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid hoef je ons niet te informeren. Als je na 2 jaar te maken krijgt met de wet WIA, dan worden we daarover automatisch geïnformeerd door het UWV.

Wat krijg jij bij arbeidsongeschiktheid?

Je pensioenregeling voorkomt een te grote terugval in inkomen door ziekte. Wil je weten wat er voor jou geregeld is als je arbeidsongeschikt wordt? Ga dan naar je Pensioen1-2-3 op MijnPNO. Daar vind je alle details van de pensioenregeling waaraan je meedoet. Omdat op MijnPNO je persoonlijke pensioengegevens staan, is het beveiligd met DigiD.

Theme picker

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.