Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld!

Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld!

dinsdag 23 oktober 2018

Een fraaie score, al kan het natuurlijk altijd beter.

Zo worden de pensioenen al jaren niet meer verhoogd met de inflatie. En in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, staat de hoogte van je pensioen niet vast omdat het meebeweegt met de economie.

Optimistischer zijn over pensioen

Die onzekerheid zorgt voor ervoor dat het vertrouwen bij veel mensen in hun pensioen laag is. Toch mogen we best wat optimistischer zijn als het om ons pensioen gaat, blijkt uit de Global Pension Index die gisteren verscheen. Daarin wordt het Nederlandse pensioenstelsel vergeleken met dat van meer dan dertig andere landen. De uitkomst is dat de manier waarop we in ons land pensioen geregeld hebben, een goed inkomen oplevert en tegenslagen relatief goed kan opvangen.

Wat is de Global Pension Index?

De Global Pension Index toetst pensioenstelsels wereldwijd op toereikendheid, toekomstbestendigheid en integriteit. Deze beoordeling van ons pensioenstelsel gaat niet alleen om de mate waarin het mogelijk is om nu rond te komen van je pensioen, maar ook in hoeverre dat straks gaat lukken. Met andere woorden: de index laat zien dat jouw ouders nu/binnenkort een goed pensioen hebben/krijgen én jij later zelf ook!

Hoe staat jouw pensioen er voor?

Hoe jij er voor staat met je pensioen kun je checken met de pensioenplanner Op Koers van PNO Media. Als je pensioen bij ons opbouwt, vind je Op Koers in je pensioenportal op MijnPNO. Omdat in MijnPNO je persoonlijke pensioengegevens staan, is de portal beveiligd met DigiD.


Als je meer wil weten over ons pensioenstelsel, dan kunnen we je dit filmpje aanbevelen.
Bron: detijdvanjeleven.nl


Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.