Minder werken én met pensioen

Minder werken én met pensioen

vrijdag 7 september 2018

Door een deel van je pensioen eerder te laten ingaan, kun je je loopbaan afbouwen zonder dat je er maandelijks financieel te veel op achteruit gaat.

Dit heet deeltijdpensioen en regel je in overleg met je werkgever. Samen bepalen jullie hoeveel uren je blijft werken. Over het deel dat je nog werkt, blijf je gewoon pensioen opbouwen. Over het deel dat je stopt met werken, krijg je een pensioenuitkering.

Creëer financiële armslag

Je bepaalt zelf op welke leeftijd je begint met het afbouwen van je loopbaan. Volledig blijven werken en daarnaast een deel van je pensioen in laten gaan, kan alleen vanaf vijf jaar voordat je AOW ontvangt. Je kunt hiervoor kiezen als je extra financiële armslag wilt voor leuke dingen of bijvoorbeeld voor het aflossen van je hypotheek.

Reken uit wat voor jou mogelijk is

Of je genoeg pensioen hebt opgebouwd om eerder te stoppen met werken en met deeltijdpensioen te gaan, kun je uitrekenen met onze pensioenplanner ‘Op Koers’. Overigens is het wel zo dat het deel van je pensioen dat je eerder laat ingaan, ten koste gaat van het pensioen dat je zou hebben ontvangen als je je pensioen op de standaard ingangsleeftijd (pensioenrichtdatum) had laten ingaan. Je totale pensioenpot verandert immers niet.

Sinds 1 januari 2018 is de richtdatum voor pensioen bij PNO Media 68 jaar.

Er is nog meer te kiezen rondom je pensioen

Alle keuzes rondom je pensioen vind je hier.
Let op: Als je een keuze hebt gemaakt en je pensioen is ingegaan, dan kun je je keuze later niet meer veranderen of ongedaan maken.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.