Weet jij waarom je automatisch pensioen opbouwt?

Weet jij waarom je automatisch pensioen opbouwt?

woensdag 25 juli 2018

Met pensioen is het net zoals met de wegen, het onderwijs of de zorg: alleen als we allemaal meebetalen, blijft het voor iedereen goed geregeld.

Vaak vraagt je werkgever niet of je pensioen wilt opbouwen. In de meeste gevallen doe je automatisch mee. Tenminste: als je ergens werkt waar pensioen een secundaire arbeidsvoorwaarde is.

Dat je automatisch pensioen opbouwt is één van de sterke punten van ons pensioenstelsel. Want het betekent dat we samen voordelen pakken die we als individu niet hebben. Samen meedoen betekent lagere kosten. Daar heeft iedereen voordeel van!

Wat is er verzekerd?

Je pensioenregeling zorgt, naast een pensioenuitkering voor later, voor een uitkering voor je partner en kinderen, mocht je komen te overlijden. Bovendien is in je pensioenregeling meestal geregeld dat als je arbeidsongeschikt wordt, de pensioenopbouw gewoon doorloopt. Mogelijk heb je bij arbeidsongeschiktheid recht op een aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen van PNO Media.  

Welke regeling heb ik?

PNO Media kent meerdere pensioenregelingen. Je werkgever heeft één van die regelingen gekozen waaraan jij automatisch meedoet. Hoe jouw pensioenregeling eruitziet en waarvoor je bent verzekerd, vind je op MijnPNO.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.