Laat carrière maken? Let op je pensioen!

Laat carrière maken? Let op je pensioen!

maandag 4 juni 2018

Tegenwoordig hebben bijna alle bedrijven een 'middelloonregeling' voor de pensioenen. Dit betekent, dat als je laat aan je carrière begint, je pensioen minder zal zijn dan je laatste salaris.

Stel dat je in je laatste werkende jaren flink carrière maakt en veel gaat verdienen, dan went dat hogere salaris waarschijnlijk snel. Als je vervolgens met pensioen gaat, dan val je qua inkomen terug op het gemiddelde salaris dat je hebt verdiend tijdens alle jaren dat je hebt gewerkt. Dat kan behoorlijk minder zijn dan je laatste salaris.

Wat krijg je iedere maand?

Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je snel en simpel checken waar jij staat met je pensioen! Als je met je DigiD inlogt zie je daar in één oogopslag hoeveel geld je iedere maand ongeveer krijgt als je met pensioen bent. Vergelijk dit bedrag met het salaris dat je nu krijgt.

Hoeveel geef je iedere maand uit?

Zoek ook uit hoeveel geld je iedere maand uitgeeft. Als je een huis hebt gekocht kan het zijn dat je woonlasten lager zijn tegen de tijd dat je met pensioen bent. Omdat je dan je hypotheek misschien (voor een groot deel) hebt afgelost. Zet al deze cijfers naast (of onder) elkaar en je weet of je pensioen op koers ligt!

Wij zijn benieuwd… Ligt jouw pensioen op koers?

Gebruik de online pensioenplanner Op Koers

Met de digitale pensioenplanner Op Koers van PNO Media doorloop je de stappen nog gemakkelijker. Vervolgens bepaal je zelf of je het nodig vindt om aanvullende maatregelen te nemen voor je pensioen.

Bron: detijdvanjeleven.nl

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.