Pensioenfondsen zijn niet duur

Pensioenfondsen zijn niet duur

donderdag 24 mei 2018

Veel mensen denken dat een pensioenfonds als PNO Media duur is. En dat wel een kwart van elke euro in hun pensioenpot op gaat aan kosten. Dat is niet waar.

PNO Media is een stichting zonder winstoogmerk, en omdat we op grote schaal beleggen zijn de kosten daarvan relatief laag. In de video hieronder leggen we uit welke kosten we maken voor je pensioen.


Zelf verzekeren is duur

Een pensioenregeling bij PNO Media regelt bovendien niet alleen een inkomen na je pensioneren, maar ook een uitkering voor je nabestaanden en in de meeste gevallen een uitkering als je arbeidsongeschikt wordt. Als je dit zelf wil regelen, moet je je daarvoor individueel verzekeren en dat is duur. In je pensioenregeling is het collectief geregeld.

Beter zelf sparen

Ook vinden sommige mensen dat zij beter zelf kunnen sparen voor hun pensioen. Maar de pensioenpremie op de bank zetten, levert je een veel lager pensioen op. En het is maar de vraag of je een hoger rendement haalt dan wij als je zelf je pensioenpremie belegt. In elk geval loop je in die situatie veel meer risico.

Over heel 2017 behaalden we een rendement van 8,2%. Over de afgelopen 10 jaar behaalden we een gemiddeld rendement van 7,5% per jaar. Natuurlijk kan het altijd beter, maar het is niet gemakkelijk om zelf je pensioenpremie te beleggen en deze rendementen te behalen.

Op de hoogte blijven

Wil je elke maand geïnformeerd worden over het rendement dat we behalen met beleggen en hoe we er financieel voor staan? Meld je dan aan voor onze e-nieuwsbrief. Dat kan via je instellingen in MijnPNO. Omdat daar ook je persoonlijke pensioengegevens staan, is MijnPNO beveiligd met DigiD.

Ga naar Op Koers

Lig jij op schema met je pensioenopbouw? Check het nu!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang het laatste pensioennieuws via onze e-nieuwsbrief. Schrijf je in via MijnPNO.